Oyunsuz bilgisayar olmaz

Güncelleme Tarihi:

Oyunsuz bilgisayar olmaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2006 00:00

2006 yılının son çeyreğine girdiğimiz şu günlerde, hem oyunlarda hem de oyun donanımlarında oldukça güzel gelişmeler oluyor. Bir çok yeni oyun ve bu oyunların keyfini çıkarmanızı sağlayacak sayısız yeni donanım yolda.

Püfür püfür oynamak İçin:

Logitech ChillStream

Logitech, oyunlarını kontrolcüyle oynayan oyun meraklıları için güzel bir çözüm bulmuş. Firmanın Chill-Stream adını verdiği oyun kontrolcüsü, içinde çok iyi gizlenmiş 4 santimlik bir pervane içeriyor. Bu pervanenin üflediği hava, kontrolcünün üzerindeki havalandırma kanallarından çıkıp, ellerinizin kuru ve serin kalmasını sağlıyor. Cihazın pervanesi istenirse zaman aralıklı olarak da çalıştırılabiliyor. Logitech ChillStream, eylül ayı içinde satışa sunulacak.

Oyunculara özel:

Microsoft Habu

Microsoft ile Razer firmasının geliştirdiği, inç başına 2000 nokta algılayabilen özel lazer algılayıcıyla donatılmış olan Habu oyun faresi, yedi adet programlanabilir düğmeye sahip. Farenin kolay kayabilmesi için özel teflon ayakları ve oyuncunun hareketlerini engellememesi için çok ince ve hafif bir kablosu var. Microsoft, kullanılan kablo sayesinde Habu’nun kablosuz fareler kadar rahat kullanıldığını belirtiyor. Microsoft Habu, ekim ayında satışa sunulacak.

Pembe hayaller:

PlayStation 2 Pink Edition

Şimdiye kadar tüm pazarlama çabalarını erkeklerin üzerine yoğunlaştıran firmalar, insan nüfusunun diğer yarısının da oyun oynadığının yavaş yavaş farkına varıyorlar. Belli ki bayanlara özel bir şey yapmanın ilk şartının pembe renk olduğuna inanan Sony, geçen hafta hem PlayStation 2’nin, hem de PSP’nin pembe sürümlerini duyurdu. Kısıtlı sayıda üretilen pembe PS2’nin teknik olarak standart PS2’den bir farkı yok. Tek fark, ürünün beraberindeki oyun kontrolcüleri ve bellek kartıyla birlikte, tümden pembe renkte üretilmiş olması. Sony’nin daha sonra duyurmayı planladığı pembe renkli PSP’de teknik olarak şu anda satılanlardan farklı değil. Pembe PSP’nin ekim, Pembe PS2 setinin de kasım ayında satışa sunulması bekleniyor.

PROFESYONEL Vurucu İkİlİ:

CreatIve Klavye ve KulaklIk

Oyun oynayarak hayatını kazanmak, her oyun meraklısının hayalidir. Bu hayali gerçeğe döndürebilmiş çok az kişiden biri olan Jonathan Wendel, yarattığı "Fatal1ty" markasını oyunlara yönelik ürünlere yansıtmayı sürdürüyor. Fatal1ty serisi anakartlar, ses kartları ve soğutuculardan sonra şimdi de Creative Fatal1ty serisi klavye ve kulaklıkları da duyurdu. Fatal1ty klavye, özel aydınlatmalı tuşlarıyla gece oyun oynamayı kolaylaştırıyor, ince yapısıyla da her yere kolay taşınıyor. Fatal1ty Pro Gaming kulaklık ise, uzun süren oyun partileri boyunca kulaklarınızı rahat ettirmeyi amaçlayan bir ürün. Ürün hem hafifliği ve ses kalitesi, hem de kulaklara temas eden kısımların özel kaplamasıyla oldukça konforlu.

En Zevkli Oyunlar

DövüŞ efsanesi sürüyor:

Tekken 5 Dark Resurrection

Taşınabilir oyun konsolu Sony PSP’nin merakla beklenen dövüş oyunu sonunda çıktı. Tekken 5, daha önce PSP’de çıkan Street Fighter ve DarkStalkers oyunlarıyla tatmin olmayan oyuncuları hedefliyor. Oyunun grafikleri ve yükleme sürelerinin kısalığı özellikle göze çarpan detaylar arasında. PSP’nin oyun paylaşım sistemiyle tek bir Tekken 5 diski kullanarak iki kişi karşılıklı oyun oynayabilmeniz gibi büyük bir avantaj da var. Oyunun bölüm aralarındaki kısa filmleri de gayet başarılı.

YarIŞa doyamayanlara:

Need for Speed Carbon

Ünlü yarış oyunu serisi Need for Speed’in önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak en yeni oyunu Need for Speed: Carbon ismini taşıyor. Yeni oyunun önemli bir özelliği, yarışların çoğunu şehir dışına taşıması. NFS: Carbon’da yarışlar şehir dışındaki bol virajlı ve uçurum gibi tehlikelerle dolu yollarda geçiyor. Ayrıca sadece tek başınıza değil, iki arabalık takımlar halinde de yarışabiliyorsunuz. Lider otomobili yakından takip ederseniz yüksek puanlarla ödüllendiriliyorsunuz.

Futbolsuz olmaz:

FIFA 07

Her yıl mutlaka yeni bir sürümü çıkan seri oyunlara en güzel örnek, Electronic Arts’ın FIFA serisidir herhalde. Sürekli daha da gelişen grafiklere ve gerçekçiliğe sahip serinin eylül ayı sonunda çıkacak bu yılki oyununda oyun meraklıları için çok büyük ve önemli bir sürpriz var, çünkü FIFA 07 artık içinde Türkiye futbol ligini de içererek geliyor. İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı, oyundaki maçların gerçekleşeceği stadlar arasında. Yeni oyunda daha gelişmiş yapay zeka ve menajerlik özelliklerine önem verilmiş. Yapımcı firma özellikle oyuncuların ayak oyunlarına müthiş önem göstermiş ve daha önce hiç bir futbol oyununda görülmeyen çalım ve hareketler FIFA 07’de mümkün olacak.

KavuŞmaya az kaldI:

Flight Simulator X

Microsoft’un en uzun süredir geliştirmekte olduğu ürünleri sadece işletim sistemleri ve ofis uygulamaları olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Firma, Flight Simulator olarak isimlendirdiği uçuş simulatörünü 80’lerin başlarından beri geliştiriyor. Önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak serinin son sürümünde hem görsel, hem de gerçekçilik açısından büyük gelişmeler sağlanmış. Yeni Flight Simulator X’de tüm dünya hareketli. Şehirlere yaklaştığınızda caddelerde ilerleyen otomobiller görüyorsunuz, kumsala uzandığınızda martı sürüleri karşınıza çıkıyor. Tüm dünyadan 24 bin havaalanını içeren Flight Simulator X, gelişmiş grafik motoru sayesinde uçakların cam ve parlak metal parçalarını daha iyi görüntüleyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!