Oynarım şıkıdım şıkıdım bu a-acaip aletlerle

Güncelleme Tarihi:

Oynarım şıkıdım şıkıdım bu a-acaip aletlerle
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 00:00

Bilgisayar oyunları sektörü sadece oyunlardan oluşmuyor. Her geçen gün daha da büyüyen sektörün en önemli alt dallarından biri de oyun donanımları. Oyunlar için özel geliştirilen donanımlar ktüm dünyada oyuncuların büyük ilgisini görüyor. Oyunları daha eğlenceli kılan bu donanımlardan en beğenilenlerini e.yaşam okurları için derledik.

Her zaman tam isabet
/images/100/0x0/55eb67c8f018fbb8f8befd91

40 YTL

Uygun fiyatlı aynı zamanda da kaliteli klavye ve fareleri ile tanınan A4Tech, X7 serisi oyun fareleri ile özellikle aksiyon türü oyunları sevenlerin kalbinde taht kurdu. A4Tech X7 serisini yeni ürünlerle geliştirmeyi sürdürüyor. X-750BF de bu seriden bir oyun faresi. Serideki diğer ürünler gibi ergonomik bir tasarıma sahip ve bu tasarımını yılan derisini andıran deseniyle destekliyor. Oyuncu, çözünürlük konusunda oldukça esnek olan X-750BF’nin üzerindeki ışıklı tuşa basarak 600-800-1200-1600-2000-2500 DPI çözünürlükten dilediğini seçebiliyor. Hangi DPI’ın kullanımda olduğu ise ışığın renginden anlaşılabiliyor. Serideki diğer farelerden aşina olduğumuz, bir basışta üç el ateş etmeyi sağlayan "Hızlı ateş" tuşu bu modelde de mevcut. Bu tuş Windows uygulamalarında ise "çift tıklama" fonksiyonu görüyor. Kablolu ve optik bir model olan X-750BF’nin lazer algılayıcısı en küçük bir hareketi bile tam zamanında algılayarak, oyuncuya her zaman tam isabet garantisi veriyor.

Sidewinder’ın dönüşü

80 $
/images/100/0x0/55eb67c8f018fbb8f8befd93


Microsoft’un Sidewinder serisi oyun donanımları oyuncular tarafından her zaman çok beğenilmiştir. Serinin üretimine bir süre ara veren Microsoft, X6 model oyun klavyesi ile muhteşem bir dönüş yapıyor. X6, daha önce direksiyon, oyun çubuğu gibi donanımlarla karşımıza çıkan Sidewinder serisinin ilk klavyesi olma özelliğini taşıyor. Sidewinder X6’nın nümerik tuş takımı çıkarılıp sol tarafa takılabiliyor. Normal klavye modunda standart sayısal tuş takımı olarak kullanılırken, oyun moduna geçildiğinde makro programlanabilecek bir oyun tuş takımı haline geliyor. Bu özelliğiyle hem oyun hem de günlük kullanım verimliliği açısından ideal bir çözüm sunuyor. Oyun başına doksana kadar makro kaydedebilme ve iki farklı renkte aydınlatmalı tuş gibi özellikler klavyenin çok yönlülüğünü gösteriyor ve oyun performansını en üst düzeye çıkartıyor. Cruise Control özelliği ise yarış oyunları gibi elin sürekli bir tuşta basılı tutulması gerektiği oyunlarda bu zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Pilotların tercihi
/images/100/0x0/55eb67c8f018fbb8f8befd95

277 YTL

Saitek, özellikle uçuş simülasyonlarına meraklıların çok yakından tanıdığı bir marka. X52 modeli ise Microsoft Flight Simulator benzeri simülasyonları tamamlayan bir ürün. Kontrol çubuğu ve gaz çubuğu olmak üzere iki parçadan oluşan X52, sanal pilotlara bilgisayar başında eğlenceli saatler geçireceklerinin garantisini veriyor. Gaz çubuğu üzerindeki ekrandan uçuş bilgileri görüntülenebilirken; fare olarak kullanılabilen küçük bir buton klavye üzerindeki kontrollere erişebilmeyi sağlıyor. Mavi ışıklandırması, programlanabilir tuşları, kauçuk kaplamalı ergonomik tasarımı gibi sahip olduğu detaylar X52’yi en gelişmiş uçuş kontrol sistemlerinden biri yapıyor.

Durma, bas gaza
/images/100/0x0/55eb67c8f018fbb8f8befd97

600 YTL

Logitech G25, direksiyon setlerinde bir çağı kapayıp yeni bir çağ açan bir ürün. G25; direksiyon, vites ve pedallar olmak üzere üç ana parçadan oluşuyor. Onu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise debriyajının olması. Bu özelliği destekleyen oyunlar, tam anlamıyla simülasyona dönüşüyor. G25’i manuel vites modunda kullandığınız zaman vitesi gerçek bir otomobilde olduğu gibi hareket ettiriyorsunuz. 900 derece dönebilen deri kaplı direksiyon, en ufak bir tümseği bile sonuna kadar hissetmeyi sağlayan çift force feedback motoru, gerçek bir yarış otomobilinin pedallarından farkı olmayan metal pedalları, kaliteli malzemesi ile Logitech G25, alanının tartışmasız en iyisi.

Titreşimi de hissedeceksin

99 YTL
/images/100/0x0/55eb67c8f018fbb8f8befd99


Aksiyon türü bazı oyunlarda düşmanın ayak seslerini dinlemek, tehlikenin hangi yönden yaklaştığını çabuk fark etmek, saniyelik farklarla çabuk davranmayı sağlayabiliyor. Philips SHG8010 Sonic Viber Sys. Game kulaklık, oyuncuların etrafı rahatsız etmeden oyundaki fısıltıları bile net bir şekilde duymalarını sağlayan bir ürün. Kulak içi kulaklılar ve boyun tamponları olmak üzere iki parçadan oluşan SHG8010, titreşim seviyesi ayarlanabilen boyun tamponları, oyundaki patlamaları sesin yanı sıra titreşim yoluyla da ileterek farklı bir oyun deneyimi sunuyor. Ürün, PSP gibi taşınabilir oyun cihazları için de çok uygun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!