Otomobille bankaya daldı, yakmak istedi, yakalanınca da...

Güncelleme Tarihi:

Otomobille bankaya daldı, yakmak istedi, yakalanınca da...
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 16:30

Neden böyle bir eylemde bulunduğu sorulan D., "Parasal sisteme tek başına bir direniştir bu. Herkesin borcu yok mu bankaya? Bankaya girmeye çalıştım, yeni bankalarda buluşmak üzere" dedi.

Haberin Devamı

Antalya'da işsiz 28 yaşındaki Cem Mustafa D., otomobiliyle özel bir banka şubesine girdi. Bankanın sistem odasını yakmak üzereyken yakalanan alkollü D., "Parasal sisteme tek başına bir direniştir bu. Yeni bankalarda buluşmak üzere" dedi.

Olay, Muratpaşa İlçesi Şarampol Mahallesi İstiklal Kavşağı üzerinde bulunan özel bir bankanın şubesinde saat 04.00'te meydana geldi. Cem Mustafa D.'nin yönetimindeki otomobilin banka şubesinden içeri girdiğini gören bir kişi, kaza olduğu düşüncesiyle durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, otomobilin bankanın giriş kapı ve camlarını kırdığını ancak sürücüsünün ortada olmadığını gördü.

BANKAYI YAKMAK ÜZEREYKEN YAKALANDI

Gürültü sesi üzerine üst kata çıkan polis, bilgisayarlar başta olmak üzere tüm ofis malzemelerini yerlere saçan Cem Mustafa D.'yi elinde bir deste kağıdı tutuşturup sistem odasını yakmaya çalışırken buldu. Gözaltına alınan D., kelepçelenip ekip aracına götürüldü. D., içtiği bir biranın kutusunu da bankanın içerisinde bıraktı. Alkol muayenesinden geçirilen D., 0.44 promil alkollü çıktı.

Haberin Devamı

Neden böyle bir eylemde bulunduğu sorulan D., "Parasal sisteme tek başına bir direniştir bu. Herkesin borcu yok mu bankaya? Bankaya girmeye çalıştım, yeni bankalarda buluşmak üzere. Banka olur ya da parayla dönen her şey olur. Parasal sisteme karşıyım. Yürümüyor çünkü. Parasal sistemin insanlar üzerindeki etkisi kötü sonuçlar doğuruyor. Buna dikkati çekmek için devam edeceğim" dedi.

Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürülen D. hakkında, daha önce de görev başındaki memura mukavemet nedeniyle işlem yapıldığı öğrenildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından banka şubesi, banka güvenlik görevlilerine teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!