Otomobilin lastiğini patlatıp, bagajından 253 bin lirayı çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Otomobilin lastiğini patlatıp, bagajından 253 bin lirayı çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2020 13:38

ADANA'da, evini sattıktan sonra tapu müdürlüğünden 253 bin 500 TL ile otomobiliyle ayrılan İrfan Yıldırım'ın aracının lastiği patlatıldı. Hırsızlar, lastikçiye giden Yıldırım'ın aracının bagajından bütün parayı çalıp, kaçtı. 'Kolombiya çetesi' olduğu saptanan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürdürülürken, olay anının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Otomobilin lastiğini patlatıp, bagajından 253 bin lirayı çaldılar
Olay, 16 Kasım Pazartesi günü merkez Seyhan ilçesine bağlı lastikçide meydana geldi. İddiaya göre İrfan Yıldırım, evini satıp tapu müdürlüğünden ayrılırken, 253 bin 500 lirayı da 01 ZM 309 plakalı otomobilinin torpidosuna koydu. Yıldırım, otoparktan ayrılırken, bir kişi de aracın sol arka lastiğini bıçakla kesti. Kısa bir süre sonra Yıldırım'ın yanında bulunan akrabası, aracın lastiğinin patladığını fark etti. Yıldırım da durumdan şüphelenip, lastikçiye gitti.
Otomobilin lastiğini patlatıp, bagajından 253 bin lirayı çaldılar
İrfan Yıldırım, lastikçide parayı torpidodan çıkarıp, bagaja koydu. Bu sırada başka şüpheli, Yıldırım ve akrabasının anlık dalgınlığından faydalanıp, bagajdaki 253 bin 500 lirayı çalarak, kaçtı. Parasının çalındığını fark eden Yıldırım, durumu polise bildirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kimliğinin belirlenmesi için bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini mercek altına aldı. Yapılan inceleme sonucu hırsızlık olayını gerçekleştirenlerin kentte 'Kolombiya çetesi' olarak bilinen kişiler olduğunu saptayan ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

'KOLOMBİYA ÇETESİ'

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ‘Kolombiya çetesi’ olarak bilinen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatırken, otomobildeki 253 bin 500 lirası çalınan İrfan Yıldırım, emniyet güçlerinden yardım beklediğini söyledi.

'10 SANİYELİK BOŞLUKTA PARAMI ÇALDILAR'

Yıldırım, ''Evimi sattım ve paranın bir miktarını havale ile kalanını da nakit olarak aldım. Daha sonra otoparktaki aracıma binip, parayı da yanımdaki akrabamın ayağının altına koydum. Sonra akrabam, aracın lastiğinin patlak olduğunu söyledi. Ben de şüphelenip, araçtan inmeden tamirciye gittim. Aracın lastiği değiştirilirken, parayı bagaja koydum. Bir anlık dalgınlığıma geldi, içeri girdim. O sırada aracın başında bekleyen akrabam da benimle geldi. 10 saniyelik boşluktan faydalanan hırsızlar, paramı çalıp, gitti. Daha önce de İstanbul, Ankara ve Bursa’da da hırsızlık yapan Kolombiya çetesiymiş'' dedi.

'EV ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM, KISMET DEĞİLMİŞ'

Zararının tazmin edilmesi için yetkililerden yardım beklediğini kaydeden Yıldırım, ''Bu paranın bir kısmıyla kredi borcumu kapattım. Geri kalan kısmıyla da kendime ait bir ev almayı düşünüyordum ancak kısmet değilmiş. Şu anki sıkıntımı, stresimi tarif edemem. Paramın bulunmasını istiyorum'' diye konuştu.

Otomobilin lastiğini patlatıp, bagajından 253 bin lirayı çaldılar

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!