Otomobil arabalı vapurdan düştü

Güncelleme Tarihi:

Otomobil arabalı vapurdan düştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2006 00:54

İzmir'de, römorkundaki altı küçük yelkenliyle arabalı vapura bindirilen, optimist Aysun Atay Arıkan'ın kullandığı otomobil, iskeleye yanaşırken açık olan kapaktan denize düştü. Rüzgar nedeniyle vapurun iskeleden uzaklaşması sonucu boşta kalıp denize düşen otomobil suya gömülürken, ilginç kaza, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi.

Haberin Devamı

Güzelbahçe Optimist Spor Kulubü Başkanı 33 yaşındaki Gürbüz Arıkan, eşi 28 yaşındaki Aysun Atay Arıkan'ın kullandığı 35 AD 5900 plakalı otomobille, Karşıyaka Belediyesi'nce düzenlenen festivaldeki optimist yarışmalarına katılmak üzere Üçkuyular'dan Bostanlı'ya giden Ahmet Yılmaz'ın kaptanlığını yaptığı ‘Erdemler-1’ isimli arabalı vapura bindi. Bostanlı İskelesi'ne yanaşıldığı sırada otomobil karaya çıkarken, arabalı vapur, rüzgar ve halatlarının bağlanmaması nedeniyle kapağı açık olarak karadan uzaklaşmaya başladı. Bu sırada boşta kalan römork karaya çıkan aracı da denize doğru çekerken Arıkan çifti, kapıları açıp kendilerini dışarı atarak kurtuldu. Hemen ardından römork ve otomobil sulara gömüldü. İlginç kazanın ardından otomobil batarken, yelkenliler su yüzeyinde kaldı.

ŞOK YAŞADILAR

Haberin Devamı

Otomobil suya gömülmeden kendilerini dışarı atmayı başaran Arıkan çifti, “Yarın düzenlenecek yarışlar için Karşıyaka'ya gitmek üzere vapura bindik. İskeleye yanaşırken herşey bir anda oldu. Eğer vapur karadan uzaklaşmasaydı, kaza olmayacaktı. Çok şaşırdık. Bize birşey olmadığı için çok mutluyuz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

SANİYE SANİYE

Bu arada, akıl almaz kaza, yakındaki bir restoranda çalışanlar tarafından cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, otomobilin boşta kalan römorkuyla suya batması kaydedildi. Kazanın ardından polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, suya batan otomobil ve yelkenliler uzun uğraşlardan sonra karaya çıkartıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!