Otogarda havaalanı lüksü

Güncelleme Tarihi:

Otogarda havaalanı lüksü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

Antalya Otogarı mimari yapısıyla uzay üssünü, çevre düzenlemesiyle botanik bahçesini andırıyor

Antalya Otogarı, uzay üssünü anımsatan mimari yapısı, botanik bahçelerini andıran görünümüyle kentin gurur kaynağı oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı'nın girişimleriyle yapılan ve bir yıl önce Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılan havalimanı gibi otogar, Avrupa'nın en büyük otogarı olma üzelliğini taşıyor.

Havaalanlarında bile bulunmayan bazı hizmetler Antalya Otogarı'nda veriliyor. Yeni otogardan Türkiye'nin her iline ve Antalya ilçelerine bir günde 500 büyük, üç bin küçük araç giriş-çıkış yapıyor. Günde 15 bin yolcuya hizmet verebilen dev tesiste yanlızca otogar işletmesine bağlı güvenlik ve temizlik işlerinde çalışanların sayısı 200'ü buluyor.

600 milyara maloldu

Turizmin başkenti olan Antalya'ya yakışmayan ve kent merkezinde kalan eski otogarın yerine kurulan Antalya Otogarı, geçen yılki fiyatlarla 600 milyar liraya maloldu. 296 bin 556 metrekare alana yayılan otogar, 20 bin metrekarelik kullanım alanına sahip. 10 bin metrekarelik oturma alanı bulunan otogarda yeşil alanlar 235 bin metrekareyi kaplıyor.

Tasarımıyla diğer otogarlardan farklı görüntü oluşturan Antalya Otogarı, teknik donanımı ile de bir havaalanını andırıyor. İçerisinde 68 bilet gişesi, 62 şirket bürosu, üç lokanta, iki gezici çay servis aracı, dokuz büfe, 11 mağaza, iki döviz bürosu, iki emanet merkezi, ayrıca oto kiralama servisi, kuaför, terzi, doktor, çocuk bakım servisi, PTT, turizm bürosu, benzin istasyonu, mescit bulunan otogar, uzay çatısıyla teknolojiyi, yapay göletleri ve bina içerisindeki dev ağaçları ile doğaya saygıyı simgeliyor.

Güleryüzlü hizmet

Binlerce kişinin yararlandığı otogarda sorun da yaşadıklarını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Terminal Şube Müdürü Abdülkadir Ertürk, bilinçli çalışma sistemi ile birçok problemi kökten çözümlediklerini belirtiyor. Ertürk, ‘‘Burada karşılaşılan problemler büyük olmuyor. İnsanlar yoğunluk yaşamıyor, yolcu beklerken veya yola çıkarken perişan olmuyor, güleryüzlü ve sıcak hizmet görüyor. Taksiler ve otobüsler asla karşılaşmadığı için çekiştirmelere uğramıyor. Her köşede bulunan güvenlik görevlileri ve kamera sistemi işleri kolaylaştırıyor'' diyor.

PIRIL PIRIL

Antalya'nın yeni otogarı, bina içindeki ve dışındaki yapay göletleri, ağaçları, balıkları ile botanik bahçesini andırıyor. 296 bin 556 metrekarelik alana yayılan otogar, 235 bin metrekarelik yeşil alana sahip. Yeni otogarda bekleme koltukları ile bilet gişeleri karşılıklı. Biletini alan kişi veya bilet sırasını bekleyenler burada dinlenebiliyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Avrupa'nın en büyük otogarı, geçen yıl 600 milyar liraya mal oldu. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılışı yapılan otogar içerisinde doktordan berbere, döviz bürosundan mescide kadar her şey düşünülmüş.

MODERN VE DOĞAL

Yeni otogarda yapay göletler, içerisinde yüzen balıklar, havuzlar ve dev palmiyeler var. Tesiste giden ve gelen otobüsler havaalanlarında olduğu gibi ışıklı panoda görünüyor. Gelen ve giden otobüsler ile peronları anons ediliyor.

HER ARACA ANONS

Yeni otogar danışmasında devamlı bir nöbetçi bulunuyor. Havaalanlarında olduğu gibi otogarda da, giriş-çıkış yapan yolcu otobüsleri, peronlarını, kalkış saatlerini, gecikmeleri anons eden danışmanlar, kendilerine iletilen problemleri de en kısa sürede çözüyor.

Danışman Sibel Mızrak, yolcuların hizmetinde olmaktan mutlu olduğunu söylüyor.

YOLCUYA ÇAY SERVİSİ

Antalya otogarında çay servisi de diğerlerinden farklı. Diğer otogarlarda elinde tepsi bardak gezdiren çaycılara Antalya'da rastlanmıyor. İsteyenin ayağına giden çaycı Mehmet Bayrak, müşterinin gözü önünde servisini yapıyor.

BANKLAR O KADAR RAHAT Kİ

Antalya'nın yeni otogarının her köşesinde bir bank buluyor. Banklar o kadar rahat ki, yolcu karşılamaya gelenler veya binecekleri otobüsü bekleyenler üzerinde otururken, uykuya dalabiliyor.

OTOBÜS PERONLARI

Otobüs peronlarında karmaşa yaşanmıyor. Saati gelen araç yaklaşıyor ve en fazla 20 dakika içinde yolcular ile eşyalarını alıp hareket ediyor. Peronlarda otobüs ve taksiler asla karşılaşmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!