Otobüste manyak

Güncelleme Tarihi:

Otobüste manyak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de manyak bir yolcu, körüklü otobüsün şoförünü vurdu. Kontrolden çıkan araç, karşı yola geçti, minibüse çarptı ve 10 metreden aşağı uçtu: 2 ölü var.

Dehşet verici olay, ABD'nin Seattle kentinde yaşandı. Kent merkezine yolcu götüren otobüsün şoförü, Union Gölü üzerindeki Aurora Köprüsü'ne yaklaştığı sırada, henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü, ateş açan bir yolcu tarafından kolundan vuruldu. Yediği mermiyle direksiyon kontrolünü yitiren zavallı şoför, yolun diğer tarafına geçti ve karşı yönden gelen bir minibüse şiddetle çarptı.

Apartmana çakıldı

Çarpışmanın etkisiyle yön değiştiren otobüs, köprü bariyerlerini aşarak 10 metre yükseklikten bir apartmanın üzerine çakıldı. Olayda araçtan fırlayan 44 yaşındaki şoför öldü, ikisi ağır 30 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Araçta kimliği belirsiz bir kişi de, kafasından vurulmuş olarak bulundu. Bu kişinin otobüs şoförünü vuran manyak mı, yoksa onun vurduğu bir başka yolcu mu olduğu anlaşılamadı.

Tabanca ele geçirildi

Olayda, körüklü otobüsün üzerine düştüğü binada da hasar oluştu ancak ölen ya da yaralanan olmadı. Polis, olayın nasıl meydana geldiğinin henüz bilinmediğini, ancak suç aleti olduğu sanılan bir tabancının bulunduğunu duyurdu. Yaralılar arasında bulunan bir şüpheli, hastanede gözaltında tutuluyor. Yetkililer, ‘‘Olay yine de çok ucuz atlatıldı. Şoför birkaç yüz metre daha ileride vurulsaydı, otobüs 40 metreden göle uçacak ve ölü sayısı artacaktı’’ dediler.

Köprüden uçtu, binaya çarptı, sokağa devrildi

İşte şoförü vurulan körüklü otobüsün kazadan sonra helikopterden çekilmiş görüntüsü. Hızla giderken kontrolden çıkan araç, bariyerleri yıkarak binan çatısına düştü, oradan da yola devrildi. Şans eseri sadece iki kayıpla sonuçlanan kazadan sonra itfaiye ve kurtarma ekipleri, otobüsün içine sıkışıp kalan yaralıları güçlükle çıkardılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!