Oto tamircileri, kent dışına çıkarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Oto tamircileri, kent dışına çıkarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki oto tamircilerine Ankara yolunda kurulan Otomobil Sanayi Sitesi'ne taşınmaları için 1 Eylül'e kadar süre tanıdı. ‘‘Taşınma taahhütnamesi’’ni imzalamayanların dükkanları mühürleniyor.

Bursa-Yalova karayolu üzerinde bulunan oto tamircileri kent dışına çıkarılıyor. Tamircilere, 1 Eylül'e kadar son kez süre tanınırken, taşınmamakta direnenlerin işyerleri mühürleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu sabah polis desteğinde, Gençosman Semti'ndeki oto tamircilerini tek tek dolaşarak, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı tahliye kararının kesinlikle uygulanacağını bildirdiler. Zabıta ekipleri, işyerleri boşaltılacak oto tamircilerinin Ankara yolunda kurulan Otomobil Sanayi Sitesi'ne (OTOSANSİT) taşınacaklarını belirterek, işyeri sahiplerinden, 1 Eylül'e kadar işyerini boşaltacaklarına dair noter onaylı taahhütnameyi imzalamalarını istediler. Oto tamircileri, yaptıkları açıklamalarda, kent dışına çıkarılmaları durumunda aç kalacaklarını söylediler. İşyeri sahipleri, ‘‘Belediye, bizleri göz göre göre açlığa gönderiyor. Taşınmamız istenen sanayi sitesinde aylık kiralar 500-1000 mark civarında değişiyor. Bu kiraları nasıl öderiz?’’ diye tepki gösterdiler.

Zabıta ekipleri, taahhütname imzalamayan çok sayıda işyerini mühürledi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Yalova yolu üzerindeki yaklaşık 130 oto tamir işyerinin OTOSANSİT'e taşınmaları için tahliye kararı almış, bu karar iki kez ertelenmişti. Büyükşehir Belediyesi de son aldığı kararla, bu işyerlerinin kesinlikle boşaltılacağını ve süre uzatımına da gidilmeyeceğini açıklamıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!