Oteldeki yemek 55 kişiyi zehirledi

Güncelleme Tarihi:

Oteldeki yemek 55 kişiyi zehirledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2009 12:45

ÇANKIRI'nın Ilgaz İlçesi'ndeki bir otelde yedikleri akşam yemeğinden zehirlenen 55 kişi Ilgaz, Çankırı ve Kastamonu'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ilgaz'daki bir otelde dün akşam yemeği olarak makarna ve köfte verildi. Yedikleri yemek sonrası mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle sağlık kurumlarına başvuran kişilere ilk olarak besin zehirlenmesi teşhisi konuldu.

Zehirlenen 55 kişi ambulanslarla Ilgaz, Çankırı ve Kastamonu'daki hastanelere kaldırıldı. Geceyi Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nde tedavi görerek geçiren 9 kişi, sabah taburcu edildi. Çankırı'da tedavi altına alınan 38 kişiden ise 28 ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 10 kişinin ise İntaniye Servisi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edilmeleri bekleniyor. Zehirlenme nedeniyle Ilgaz Devlet Hastaenesi'nde 7 kişinin tedavisinin ardından taburcu edileceği belirtildi.

Akşam yemeğinden zehirlenme iddiası üzerine harekete geçen jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmaya başladı. İlk olarak otel mutfağında hazırlanan yemeklerden numune alınırken tahliller için labaratuvara gönderildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!