Otel cinayeti sanığına 25 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Otel cinayeti sanığına 25 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 18:03

ANTALYA'da, geçen yım Ekim ayında, servis şoförlüğü yaptığı otelin satın alma müdürü Özgür Atmacı'yı pompalı tüfekle öldüren ve ömürboyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan İlhan Garipoğlu, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın okunmasının ardından ölen Atmaca'nın yakınlarından biri, “İçeride çürüyeceksin” diye bağırdı. Garipoğlu da “Vatan sağolsun” dedi.

Kemer İlçesi'ndeki 5 yıldızlı otelde, geçen yıl 7 Ekim'de meydana gelen olayda, servis şoförü 26 yaşındaki İlhan Garipoğlu, satın alma müdürü 30 yaşındaki Özgür Atmaca'yı odasına girerek pompalı tüfekle öldürmüş, ardından jandarmaya teslim olmuştu.

Bugün Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan İlhan Garipoğlu, mahkeme heyetinin son savunmasını yapmasını istemesi üzerine, “Mahkemenizden son olarak bir talebim yoktur benim. Ancak değişmeyecek bir şey vardır. Benim anam da babam da vatandır. Yine aynı sözleri söylese dilini kopartırım” dedi. Hakkında ‘kasten insan öldürmek’ suçundan ömürboyu hapis cezası istenen sanık Garipoğlu'nun bu sözleri, duruşma salonunda kısa süreli sessizliğe neden oldu.

Bu sözlerin ardından Garipoğlu'nun avukatı Erol Akın, müvekkilinin ağır tahrik altında adam öldürdüğü gerekçesiyle indirim uygulanmasını istedi.

Öldürülen Özgür Atmaca'nın eşi Serap Atmaca'nın avukatı Aziz Çetin ise “Cezanın ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası olması gerekir. Çünkü sanık savunmasında ‘O günlerde çok canım sıkılıyordu. Birilerini öldürmek istiyordum. Hatta bunun için örgüt bile kurmayı düşündüm’ demiştir” dedi.

Mahkeme heyeti, karar vermek için kısa bir ara verdi. Aranın ardından İlhan Garipoğlu'nu ömürboyu hapis cezasına çarptıran mahkeme, duruşmalardaki iyi hali ve suçunu kabul etmesi nedeniyle cezasını 25 yıla indirdi.

Kararın okunmasının ardından ölen Atmaca'nın yakınlarından biri, “İçeride çürüyeceksin” diye bağırdı. Bunun üzerine Garipoğlu, “Vatan sağolsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!