Öteki Woody Allen: Wild Man Blues

Güncelleme Tarihi:

Öteki Woody Allen: Wild Man Blues
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Woody Allen'ın özel yaşamı hakkında bilmek istediğiniz herşey. Daha önce Mike Tyson üzerine bir belgesel çeken yönetmen Barbara Kopple, bu kez Allen'in 1996 yılında New Orleans stili caz yapan topluluğuyla çıktığı Avrupa turnesini görüntüledi. Klarnetçi Allen ve grubu tam 18 şehir dolaştılar. Tabii Kopple ve kamera ekibi daima yanıbaşlarındaydı.

Bugün 63 yaşında olan ünlü sinemacı, 15 yaşında henüz Allen Stewart Konigsberg'ken Mississippi sound'una bağlanmış. Kopple'a göre Allen'in böyle bir projeyi kabul etmesinin nedeni, müzisyen yanının da bilinmesini istemesi. Ancak tabii ki filmin sadece yüzde 25'i müzisyen Allen üzerine. Yüzde 75'i ise Allen'in özel hayatına ve kaçınılmaz biçimde Soon Yi ile ilişkisine ayrılmış.

Barbara Kopple, Allen üzerine bir film yapmasının nedenlerini ise şöyle açıklıyor: ‘‘O harika bir yazar, oyuncu ve yönetmen. Bugüne dek kimse onun özel hayatına ilişkin bir belgesel yapma şansı bulamamıştı. Ben, daha önce kimsenin gitmediği yollardan yürümeyi severim. Bu Avrupa turnesini izlerken onun özel zamanını, Soon Yi ile ilişkisini görüntüleme imkanım oldu. Bir gondolda başbaşa(!) gezmelerini ya da havuzda yüzmelerini görüntüledim. Bunlar daha önce hiç yapılmamıştı.’’

Ya kendisi de kameranın hem önünde hem de arkasında yer alan birini görüntülemenin zorlukları?

İşte Kopple'ın yanıtı: ‘‘Allen New York'ta evindeydi, ama turne sırasında başka dertleri vardı. Çamaşırlar, paparaziler, akşam nerede yemek yeneceği gibi günlük dertler. Yine de hiç kolay değildi. Günde ortalama 16-18 saat çalışmak zorunda kaldık. O uyuduğunda biz de uyuyor, o kalktığında kalkıyorduk. Film bittiğinde, ekip olarak bir daha asla böyle bir deneyim yaşamamaya karar verdik.’’

Peki ama Woody Allen kim gerçekten? Tabii ki bu soruyu herkes kendi adına yanıtlamak zorunda. Kopple filmini müzikal bir nehir yolculuğu olarak görüyor, kazanan bir adamın hayatına atılmış bir bakış. İyi yolculuklar!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!