LYS başvuru ücreti ne kadar? LYS ücreti hangi bankaya yatırılacak?

Güncelleme Tarihi:

LYS başvuru ücreti ne kadar LYS ücreti hangi bankaya yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 10:19

ÖSYM, adayların LYS başvuru sürecini en doğru şekilde gerçekleştirebilmek için kamu spotu yayınladı. Başvuru süreci için verilen süre 17 Nisan'da dolacak. Ancak LYS başvuru ücretini ödemeyenlerin başvurusu geçerli olmayacak. Peki, LYS ücreti hangi bankaya yatırılacak?

Haberin Devamı

LYS başvurusu için son günlere girildi. İnternet sitesi üzerinden açıklama yapan ÖSYM, LYS başvurusu için öğrencilere kamu spotuyla birlikte uyarıda bulundu. İyi bir üniversiteye gidebilmek için mücadele verecek olan öğrenciler, ilk aşamanın ardından ikinci sınavda ter dökecek. Peki, bu sınava katılım sağlayabilmenin baş unsuru olan LYS başvuru ücretleri hangi bankaya, saat kaça kadar yatırılabilecek? İşte, öğrencilerin araştırdığı  beklediği konunun detayları

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Konuyla ilgili bir duyuru yayımlayan ÖSYM, şu ifadelere yer verdi;

"2017-LYS başvuru işlemleri; 4 Nisan 2017 tarihinde başlamış olup 17 Nisan 2017 tarihinde sona erecektir.  4 Nisan 2017 tarihli duyuru ile ilan edilen; 2017-LYS’nin uygulanacağı ‘İlçe Sınav Merkezileri Listesi’ Merkezimizce güncellenmiştir. 2017-LYS, 81 il merkezi ile Lefkoşa’ya ek olarak; Ek’te yer alan güncellenmiş ilçe sınav merkezlerinde de  birden fazla oturumda uygulanacaktır. Eklenen yeni ilçe sınav merkezleri nedeniyle “2017- LYS Okul veya Adres İline Göre Tercih Edilebilecek Yakın Sınav Merkezleri” listesi de güncellenmiştir."

Haberin Devamı

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

LYS Sınav Ücretleri (Girmek istediğiniz her bir LYS için) : 40,00 TL (Farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların 2017-LYS’lerin tamamında sınava girmeleri önerilmektedir.) Ek yerleştirme ücreti : 15,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti : 5,00 TL ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Yeniden Şifre Edinme Ücreti : 5,00 TL

LYS ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

KAMU SPOTUYLA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan kamu spotuyla, 17 Nisan'da sona erecek Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvurularında dikkat edilmesi gerekenler konusunda adaylar uyarıldı. Bu yılki LYS'de ilk kez açık uçlu sorular sorulacağından, kamu spotunda adaylara "ÖSYM'nin yayınladığı soru örneklerini incelemeleri" önerildi 

ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, LYS başvurularına yönelik kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla, her bölgeden çeşitli illerde çekimler yapıldı ve adayların katkısıyla kamu spotu hazırlandı. 

Kamu spotunda adayların başvuru işlemlerini tamamlamaları ve mağduriyet yaşamamaları için çeşitli uyarılarda bulunuldu.

Haberin Devamı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanlarından en az biri 180 veya daha fazla olan adayların LYS'ye başvurabileceğinin hatırlatıldığı kamu spotunda, bu yıl LYS'de adaylara ilk kez kısa cevapları bulunan açık uçlu soruların sorulacağı belirtildi.

Filmde, sınava girecek iki adayın ÖSYM tarafından kamuoyuna duyurulan örnek açık uçlu sınav örneklerini incelerken görüntülerine yer verilirken, ekranda bu sorulardan bazıları da gösterildi. Kamu spotunda adaylara "ÖSYM'nin yayınladığı soru örneklerini incelemeleri" önerildi.
Yaklaşık 45 saniye süren kamu spotunda, şu uyarılar dile getirildi:

"Adaylar, 2017 LYS başvurularınızı Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya süresi geçerli pasaportunuz ile birlikte aday başvuru formunu doldurarak ÖSYM başvuru merkezlerinden veya ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yapabilirsiniz. Sınav ücretini kılavuzda yer alan anlaşmalı bankalara veya odeme.osym.gov.tr adresinden yatırınız."

Haberin Devamı

ÖSYM kamu spotunda, adaylara "Tüm kurallar, emeğinizin güvenliği için. Geleceğiniz geleceğimizdir." şeklinde seslenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!