MSÜ sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? | Hangi okul kaç puan istiyor?

Güncelleme Tarihi:

MSÜ sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak | Hangi okul kaç puan istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 09:06

Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) eğitim almak isteyen adaylar, 7 Nisan tarihinde sınava girerek, kendilerine yöneltilen sorulara yanıt aradı. MSÜ askeri öğrenci alımı için sınav stresini geride bırakan adaylar, şimdi de sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulamaya ve heyecanla beklemeye başladı. Peki, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer almak isteyen gençlerin katıldığı MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Hangi okul kaç puan isteyecek? İşte, adayların merak ettiği konu ile ilgili bazı bilgiler...

Haberin Devamı

MSÜ sonuçları için öğrencilerin araştırmaları başladı. Milli Savunma Üniversitesi bünyesine gerçekleştirilecek olan askeri öğrenci alımı için sınav süreci dün tamamlandı. Bu sürecin ardından öğrenciler, MSÜ sonuçları için sorgulamalarına başladı. Peki, MSÜ sonuçları ÖSYM'nin verdiği takvime göre nasıl işleyecek? Sonuçların açıklanmasının ardından sonraki süreç nasıl işleyecek? İşte, öğrencilerin merak ettiği puan hesaplama işlemi ve bazı bilgiler

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev almak isteyen gençlerin katılım gösterdiği MSÜ sınavının ardından gözler sonuç aşamasına çevrildi. MSÜ sınav sonuçları konusunda ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya odaklanan öğrenciler, bu aşamanın sona ermesinin ardından TYT ve AYT'ye odaklanacak. Peki, ÖSYM'nin belirlediği takvime göre MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Harp okullarında eğitim görerek Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer almak isteyen gençlerin katılım gösterdiği MSÜ sınavının ardından gözler sonuç ekranına çevrildi. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM'nin yayımladığı sonuç açıklama takvimi

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Üniversitesi'nin Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın ardından gözler MSÜ'ye çevrilmişti. ÖSYM, MSÜ sonuçları konusunda önemli bir açıklama yaptı. ÖSYM'nin sonuç açıklama takvimine göre MSÜ sonuçları 26 Nisan tarihinde erişime açılacak.

MSÜ sınavının soru ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı. 

SONRAKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

2019-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebileceklerdir.

2019-MSÜ’ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

Haberin Devamı

Adaylar Harp Okulları için;
- Kara Harp Okulu (KHO),
- Deniz Harp Okulu (DHO),
- Hava Harp Okulu (HHO),
- Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;
- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO),
- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO),
- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO),
- Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir.)
- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),(Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girecektir. 23ncü sayfa “f.” maddesindeki şartları sağlamayan adayların tercih etmemesi gerekmektedir.)

tercihi yapabilecektir.

Haberin Devamı

HANGİ OKUL İÇİN HANGİ PUAN İSTENECEK?

Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

2’nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türleri;

2’nci Seçim Aşamalarına Çağrı Puan Türü
KHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
DHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı
HHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı

Kara Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Deniz Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Hava Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Bando Asb.MYO: 2019-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

Haberin Devamı

MSÜ PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILABİLECEK?

MSÜ puan hesaplama işlemi için bazı yöntemler kullanılacak. İşte, ÖSYM'nin açıkladığı o yöntemler;

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacak.

Haberin Devamı

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

MSÜ sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak | Hangi okul kaç puan istiyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!