Osmanlı Torununudan Müze

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı Torununudan Müze
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 09:45

Osmanlı torunu Meksikalı Carlos Slim'in Mexico City’ye göz alıcı bir müze armağan etti

53.5 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin adamlarından bir olan Meksikalı iş adamı Carlos Slim, Mexico City’ye göz alıcı bir müze armağan etti.
Haberin Devamı

 

 

Kendi koleksiyonunu sergileyeceği Osmanlı torunu Meksikalı Carlos Slim (Selim) 1999'da vefat eden eşi Soumaya'nın anısını yaşatmak için yaptırdı. Eşiyle aynı isminde olan müzede 71 yaşındaki iş adamının 60 bin eserden oluşan resimden heykele kadar çeşitliliği olan sanat koleksiyonu sergileniyor. Koleksiyonda Paul Cezanne, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Leonardo da Vinci Rodin'in eserleri bulunuyor.

 

Müzenin açılışına davetli 600 kişi arasında, Nobel ödüllü yazarı Gabriel Garcia Marquez dünyaca ünlü televizyon sunucusu Larry King gibi isimler de katıldı.

 

Haberin Devamı

Asimetrik ve devasa büyüklükteki müze 34 milyon dolara mal oldu. Soumaya Müzesi'ni mimarı Slim'in 39 yaşındaki damadı Fernando Romero. İnşa edilen komplekste müzenin dışında, apartman daireleri, ofisler ve alışveriş için çeşitli dükkânlar da yer alıyor. Müzenin de içerisinde yer alan bu büyük kompleksin değeri ise 750 milyon dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!