Osmanlı motifleri AGIT'te

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı motifleri AGITte
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Osmanlı İmparatorluğu'nun 700. kuruluş yıldönümü için Vakko tarafından hazırlanan ''Osmanlı Motifleri Sergisi'' bugün liderlerin eşleri ve delegeler için özel olarak ikinci kez açılacak.

OSMANLI İmparatorluğu'nun 700'üncü kuruluş yılı kutlamaları için iki yıldır çalışmalarını sürdüren Vakko'nun 150 kişilik ekibinin hazırladığı ‘‘Osmanlı Motifleri Sergisi’’ Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul Zirvesi programına alındı. Kasım başında düzenlenen, Osmanlı desenleriyle bezenmiş perdelik ve döşemelik kumaşların yer aldığı sergi bugün saat 15.00'te AGİT'e katılan liderlerin eşleri ve delegeler için özel olarak ikinci kez açılacak. ‘‘Goncagül, Divan Yolu, Hürrem Sultan, Lale-i Cedide, Dilara, Selçuklu, Ceneviz Lalesi, Yemiş Odası, Rumeli’’ gibi adlar taşıyan kumaşlarla Osmanlı'nın renk ve desenleri dünyanın dört bir yanından gelen yabancı konuklara tanıtılacak. Yıldız Sarayı'nın Manej Binası'nda açılacak sergi, bugün AGİT konuklarını ağırladıktan sonra, yarın, cumartesi ve pazar günleri de saat 11.00-20.00 arasında halka açılacak.

Vakko yetkilileri, 4-8 Kasım'daki serginin Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın himayesinde düzenlendiğini, kumaşları çok beğenen Bakan'ın özel isteğiyle AGİT'in programına alındığını belirttiler. ABD Başkanı Bill Clinton'a Türk-Amerikan İş Konseyi'nin tarihi Şale Köşkü'nde verdiği yemekte masa örtülerinin bu kumaşlarla hazırlandığına dikkat çeken yetkililer çoğunluğu desinatörlerden oluşan, 150 kişilik Türk ekibin kumaş desenlerini hazırladıklarını anlattılar. İkinci kez açılacak sergide beğenilen kumaşların sipariş üzerine satılabileceğini de belirten yetkililer, Vakko'nun sahibi Hakko Ailesi'nin de bugün sergide yabancı konuklara evsahipliği yapacaklarını söylediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!