Osmaniye'de saldırı: 2 polis şehit

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede saldırı: 2 polis şehit
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 13:46

Osmaniye'de teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit oldu. Çatışmada bir terörist öldürüldü.Şehit polislerin isimlerinin Mersin’in Silifke ilçesi nüfusuna kayıtlı 49 yaşındaki Mehmet Ali Ünal ve Malatya nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Vahap Alagöz olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

OSMANİYE’de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdunun önünde görev yapan 3 trafik polisine PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 2 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru da ağır yaralandı. Kaçan teröristlerden 1’i çıkan çatışmada öldürüldü.

POLÄ°SLERE HAÄ°N SALDIRI / FOTO GALERÄ°

OSMANÄ°YE'DE HAÄ°N SALDIRI / WEB TV

Olay, saat 13.15 sıralarında merkez FakıuÅŸağı Mahallesi’ndeki üniversite bölgesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdu önünde meydana geldi. Henüz plakası belirlenemeyen hafif ticari araçla gelen ve 4 kiÅŸi olduÄŸu sanılan PKK’lı teröristler, yol kenarına park ettikleri resmi otomobilden inerek yurt binası önünde görev yapan 3 trafik polisine uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açtı. Saldırıda 2 polis memuru olay yerinde ÅŸehit olurken, 1 polis memuru da ağır yaralandı. Saldırganlar, olay yerinden geldikleri araçla hızla uzaklaÅŸtı.   Â

Haberin Devamı

Amanos Dağları’nın eteğindeki Zorkun Yaylası’na doğru kaçan PKK’lılar, araçlarını Orman İşletme Müdürlüğü’nün yakınlarında terk ederek yaya olarak ormanın içine girdi. Jandarma ve polisin Özel Hareket timleri de bölgeye sevk edildi. Güvenlik güçleri, Karacalar Mevkii’nde karşılaştıkları teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışmada 1 terörist ölü olarak geçirildi, diğerleri ise sık ormanın içine kaçtı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sırasında saldırıyı duyan Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de olay yerine gelerek saldırı ve operasyonla ilgili bilgi aldı.

ÅžEHÄ°TLERÄ°N Ä°SÄ°MLERÄ° BELLÄ° OLDU

Osmaniye’de PKK saldırısında şehit olan polis memurlarının Mersin’in Silifke ilçesi nüfusuna kayıtlı 49 yaşındaki Mehmet Ali Ünal (sağda) ve Malatya nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Vahap Alagöz (solda)olduğu, yaralı bulunmadığı açıklandı.

Osmaniyede saldırı: 2 polis şehit

Maddi hasarlı bir trafik kazasıyla ilgili öğrenci yurdu önünde tutanak tutarken saldırıya uğradıkları anlaşılan polis memurlarının cenazeleri yapılan işlemlerin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehitlerin yakınları ile meslektaşları ise hastaneye akın etti. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Bu arada Zorkun Yaylası bölgesinde jandarma ve Özel Hareket timlerinin kaçan teröristleri yakalamak için operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

BAKAN ŞAHİN: 4 KİŞİLİK BİR GRUP OLDUĞU BELİRLENDİ         

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Osmaniye'de 2  polis memurunu şehit eden teröristlerin 4 kişilik bir grup olduğunu belirterek,  kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonların sürdürüldüğünü bildirdi.

Bakan Şahin, Osmaniye'de yol kontrolü  yapan trafik ekibine yönelik düzenlenen saldırıda, 2 polisin şehit olduğunu,  kaçan teröristlerin takibi sırasında 1 teröristin de silahıyla birlikte etkisiz  hale getirildiğini söyledi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre teröristlerin 4 kişilik bir grup  olduğunu kaydeden Şahin, saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için  operasyonların sürdürüldüğünü aktardı.

Osmaniye'de motosiklet kazası ihbarı üzerine Fakıuşağı Mahallesi'ndeki  öğrenci yurdu önüne giden Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları  Mehmet Ali Ünal (49) ve Vahap Alagöz (35), dönüşte bir otomobille ilgili uygulama  yaptıkları sırada teröristlerin saldırısı sonucu şehit olmuştu.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ’NE TACİZ ATEŞİ

Haberin Devamı

Amanos Dağları’nı yuvalanan ve 50-60 kişi olduğu sanılan PKK’lılar, dağın eteklerindeki Hatay ve Osmaniye’de bugüne kadar bir çok kanlı eylemler gerçekleştirdi. Son 4 ayda Osmaniye’de meydana gelen terör saldırıları ise şöyle:

12 Ekim’de Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Erol’a, Hasanbeyli İlçesi’nden dönerken Kızıldere Mevkii’nde makam otomobiline bir grup PKK tarafından taciz ateşi açıldı. Terör, Asayiş, istihbarat, Kaçakçılık ve Güvenlik Şubelerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı olan Erol ile şoförünün yara almadan kurtulduğu saldırıda otomobile 4 kurşun isabet etti.

15 Ağustos’ta Osmaniye’nin Zorkun Yaylası Haçbel Mevkii’nde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Er Rıfkı Damar şehit olmuş, er Ramazan Koçu ise yaralanmıştı.

Haberin Devamı

18 Temmuz’da ise Osmaniye’nin Gavur Dağı eteğindeki Cebel Yaylası Mevkii’nde nikel madeni çıkaran Akdağlar Madencilik’e ait şantiyeyi basan bir grup PKK’lı, şantiyedeki 3 iş makinesini ateşe verdi, 5 işçiyi kaçırdığı, ancak bir süre sonra serbest bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!