Oskar rekortmeni tiyatro sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Oskar rekortmeni tiyatro sahnesinde
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 19, 2009 13:45

1959 yapımı Ben Hur filmi, o dönemde 11 Oscar kazanmış ve hafızalara kazınan klasiklerinden "Ben-Hur" tiyatro sahnesinde.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea788cf018fbb8f88216cc
1959 yapımı Ben Hur filmi, o dönemde 11 Oscar kazanmış ve hafızalara kazınan klasikler arasına girmişti. Ben Hur, içinde gladyatörlerin ve iki tekerlekli at arabası yarışlarının da yer aldığı İncil'de de geçen bir hikayeyi anlatıyordu.

Bu hikaye şimdi Londra'da sahnelenmeye başlıyor. Yapımcılar, Ben Hur'un sahne versiyonunun da sinemadaki kadar başarılı olmasını umuyor.

BBC muhabiri Neal Razzell'ın haberine göre Ben Hur'un sahne versiyonunda kırktan fazla at ve yüz de kuş yer alıyor. Çok daha fazla sayıda oyuncu da gladyatörleri, korsanları ve diğer karakterleri canlandıracak. Stuart Copeland, öyküyü müzik içinde yeniden kurgulamış.

Haberin Devamı

Copeland, "Tüm bu olayların içinde şekillenen bir hikayeyi anlatıyoruz. Böylesi bir hikayeye eşlik edecek müziğin de çok iyi olması gerekiyor. Giderek yükselmesi, en yükseğe ulaşması ve yıldızlara varması gerekiyor..." diye anlatıyor. Hikaye Yahudi prens Ben Hur'un Romalı işgalcilere karşı mücadelesini anlatıyor.

Senaryo 19'uncu yüzyılda yazılan bir romana dayanıyor.Ancak pek çokları bu öyküyü, başrolünde Charlton Heston'ın oynadığı Hollywood filminden hatırlıyor.İlk yüzyılda geçen bu hikaye şimdi, Londra'da 21. yüzyılın başlangıcı nedeniyle inşa edilen bir mekanda, O2 Center'da canlı olarak sahneleniyor.

Yönetmen Philip McKinley, "Canlı eğlence, eğlencenin farklı bir türü... Herkes artık günlerini bilgisayar veya televizyon karşısında veya sinemada geçiriyor. Canlı bir tiyatroyu izleme deneyimi, elbette çok farklı ve insanların da aradıkları bence bu" diye konuştu.

Bu aynı zamanda çok büyük gösteri mekanı sahiplerinin de çok sayıda izleyici çekmesini bekleyeceği türden bir yapım.

Çünkü Ben Hur, sadece böylesi sahnelerde sergilenebilecek.

Ben Hur Live adlı müzikal gösteri, önümüzdeki aylarda Londra'nın dışında Avrupa'nın diğer bazı kentlerinde de sahnelenecek.

Latince ve Aramice olarak sahnelenecek Ben Hur Live adlı gösterinin İngiltere'deki performanslarına, besteci Stuart Copeland'ın İngilizce anlatımları eşlik edecek.

Haberin Devamı

Â

Oskar rekortmeni tiyatro sahnesinde

 

Oskar rekortmeni tiyatro sahnesinde

 

Oskar rekortmeni tiyatro sahnesinde

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!