Oscarlar 73’ncü kez sahiplerini buluyor

Güncelleme Tarihi:

Oscarlar 73’ncü kez sahiplerini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2001 00:00


Reha ERUS/LOS ANGELES
Haberin Devamı

Oscarlar, yarın sabaha karşı sahiplerini bulacak. Adaylar başabaş bir yarışı sürdürüyor.

En iyi filmde Gladyatör'e, en iyi kadın oyuncu dalında ise Julia Roberts'a büyük şans tanınıyor.

Amerikan Bilimler ve Sinema Bilimleri Akademisi'nin 73'ncü Oscar Ödülleri yarın sabah verilecek.

EN İYİ FİLM DALI

Bu yıl Russell Crowe'un başrolde olduğu 12 dalda aday ‘‘Gladyatör’’ ile 10 dalda aday ‘‘Kaplan ve Ejderha’’ kıyasıya çekişiyor. En iyi film kategorisinin diğer adayları, Erin Brockovich, Çikolata ve Trafik.

EN İYİ AKTÖR DALI

En iyi aktör dalında Gladyatör'ün başrol oyuncusu Russell Crowe favori. İki Oscar ödüllü Tom Hanks de ‘‘Yeni Hayat’’taki başrolüyle iddialı adaylardan. Ünlü ABD'li ressam Jackson Pollock'un yaşamını canlandırdığı ‘‘Pollock’’ filmindeki rolüyle Ed Harris ve ‘‘Quills’’teki rolüyle Geofrey Rush da heykelciğe iddialı uzananlardan.

EN İYİ AKTRİS DALI

Erin Brockovich'teki rolüyle en iyi aktris dalında Julia Roberts'ın Oscar almasına kesin gözüyle bakılıyor. En yakın rakibi ise Çikolata'nın Oscarlı yıldızı Juliette Binoche. The Conkender'daki rolüyle Joan Allen, Requiem For a Dream'daki rolüyle Ellen Burstyn ve You Can Count on Me'deki rolüyle Laure Linney diğer adaylar.

EN İYİ YARDIMCI AKTÖR

büyük bir çekişmenin yaşanacağı bu dalda 5 aday var: Erin Borochovinch'teki rolüyle Albert Finney, Trafik'teki dürüst polis rolüyle Benicio Del Toro, The Contender'daki rolüyle Jeff Bridges, Shadow Of The Vampire'deki rolüyle Willem Dafoe ve Gladyatör'ün kötü adamı Jacquin Phoenix.

EN İYİ YARDIMCI KADIN

Bu dalda Almost Famous'taki rolüyle Kate Hudson, ayn filmdeki rolüyle Frances McDormond, Billy Eliot'taki rolüyle Julia Valters, Polloc'taki rolüyle Marcia Gay Harden ve Çikolata'daki rolüyle Judi Dench, kıyasıya çekişecekler.

EN İYİ YÖNETMEN

En büyük çekişmenin yaşanacağı dal: Gladyatör'ün usta yönetmeni Ridley Scott, Kaplan ve Ejderha'nın yönetmeni Ang Lee, Bill Eliot'un yönetmeni Stephen Daldry ve Trafik ile Erin Boronkovich'in ayrıksı yönetmeni Steven Soderbergh, Oscarı kucaklamak için yarışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!