İlk oruç ne zaman tutulacak? Oruç ne zaman, hangi gün başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

İlk oruç ne zaman tutulacak Oruç ne zaman, hangi gün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2020 09:30

Ramazan ayı için geri sayım başladı. Müslümanlar bu mübarek ay içerisinde farz olan oruç ibadetini yerine getirecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan imsakiyesini yayınladı ve 2020 yılı iftar, sahur saatlerini duyurdu. Ramazanın birinci günü için Sinoplu vatandaşlar 15 saat 37 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu, Hatay ise 15 saat 7 dakikayla en kısa orucu tutacak. Peki oruç ne zaman, hangi gün başlıyor?

Haberin Devamı

“Oruç ne zaman başlıyor?” sorusu araştırılıyor. İlk oruç ne zaman tutulacak? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre üç aylar şubat ayında başladı. Recep ve şaban aylarının ardından sıra on bir ayın sultanına geldi. Ramazan ayı 2020 yılında nisan ve mayıs aylarında idrak edilecek.

ORUÇ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İlk oruç 24 Nisan’da tutulacak. Müslümanlar bir gün önce sahura kalkacaklar.

EN UZUN ORUÇ NEREDE TUTULACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronom Doç. Dr. Ümit Ertem, Türkiye genelinde ramazanın birinci günü ilk imsakın Iğdır'da saat 03.33'te yapılacağını, ilk orucun ise saat 18.55'te Hakkari'de açılacağını bildirdi.

İlk oruç ne zaman tutulacak Oruç ne zaman, hangi gün başlıyor

Haberin Devamı

Ramazanın ilk günü son imsakın İzmir'de 04.46'da başlayacağını ve son iftarın saat 20.11'de Edirne'de yapılacağını kaydeden Ertem, "Buna göre ramazanın birinci günü için Sinoplu vatandaşlar 15 saat 37 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu, Hatay ise 15 saat 7 dakikayla en kısa orucu tutacak." diye konuştu.

Ertem, ramazanın son günü ise ilk imsakın yine Ardahan'da saat 02.46'da, son imsakın Muğla'da saat 04.06'da başlayacağını, ilk iftarın Hakkari'de saat 19.21'de, son iftarın ise Edirne'de saat 20.41'de yapılacağını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Ramazanın son günü Sinop'ta 16 saat 58 dakika oruç müddetiyle yine en uzun oruç tutulacak. Hatay ise 16 saat 9 dakikayla en kısa orucu tutacak. Dünya üzerinde baktığımız zaman ise ramazan ayının ilk günü Gabon'un Libreville şehrinde 13 saat 26 dakika, kuzeyde Norveç'in Tromso şehrinde ise 17 saat 56 dakika oruç tutulacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!