Ortak deprem hattı nedir? Ortak deprem hattı nasıl indirilir?

Güncelleme Tarihi:

Ortak deprem hattı nedir Ortak deprem hattı nasıl indirilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2020 22:44

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası ortak deprem hattının hayata geçirileceğini duyurdu. CNN Türk'ün yayınında Deniz Bayramoğlu'na konuşan Soylu, ortak hattın tüm GSM operatörlerinin bir araya gelerek kurulacağını vurguladı. Peki, ortak deprem hattı nedir? Ortak deprem hattı nasıl indirilir ve ne işe yarar? İşte, ortak deprem hattı ile ilgili merak edilen detaylar.

Haberin Devamı

Türkiye gündeminde yer alan depremle ilgili Bakan Soylu, son gelişmeleri canlı yayında aktardı. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın duyurduğu ortak deprem hattı ile ilgili açıklama yapan Soylu, uygulamanın tüm mobil telefonlara yükleneceğini açıkladı. Soylu'nun açıklaması sonrası ortak deprem hattı nedir sorusu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

ORTAK DEPREM HATTI NEDİR?

Deprem hattı ile ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uygulamanın yakın zamanda hayata geçirileceğini söyledi. Bakan Soylu ortak deprem hattı ile ilgili şunları ifade etti:

Ortak bir deprem hattı oluşturuyoruz. Bunu bütün telefonlara yükleyeceğiz mümkünse bundan sonra satılan bütün telefonlarda olacak. O uygulamalar otomatik olarak olacak. Buna çalışıyorlar 4 operatör aynı anda yapacaklar. Çok yakın zamanda yapacaklar.

Haberin Devamı

FUAT OKTAY DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

İstanbul'da geçtiğimiz aylarda meydana gelen İstanbul depremi sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ortak deprem hattıyla ilgili açıklamada bulunmuştu. Oktay şunları söylemişti;

"Asıl ses iletişimi; internet üzerinden yapılan iletişim. Buraya kaymamız gerekiyor bizim. Dolayısıyla bununla ilgili de üç operatörün bir araya gelerek ortak bir hat kurmaları; belki AFAD bünyesinde olacak, ücretsiz olacak. Afet anında sadece bu hattı kullanıyor olmaları. Kısmet olursa bu hat ortak olarak bir şekilde hayata geçiriliyor olacak."

BAKMADAN GEÇME!