Orkestrayı gönderecek, 17 Nisan akşamı Bayburtluyu mest edecek

Güncelleme Tarihi:

Orkestrayı gönderecek, 17 Nisan akşamı Bayburtluyu mest edecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2008 00:00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), ’Anadolu Turnesi’ kapsamında yarın Trabzon’da, 17 Nisan’a da Bayburt’ta konser verecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Bayburt’ta konser vermesi fikri Kızılay Yönetim Kurulu’nun 2007 yılının Eylül ayında Çankaya Köşkü’nü ziyaretinde gündeme geldi. Kızılay Yönetim Kurulu üyesi Ercan Saatçi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, ’Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi’ fıkrasını anlatarak, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın kentte konser vermesini teklif etti. Kasım ayı içinde de Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi’nin Ercan Saatçi’yi arayarak, Gül’ün Bayburt konserini takvime aldıracağını bildirdiği haberi gazetelerde yer aldı. CSO, Gül’ün isteğiyle Bayburt konserini bu hafta içinde gerçekleştirecek. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra 17 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da Bayburt Kültür Merkezi’nde konser verecek.

İŞTE O FIKRA Bir gün Bayburt’a bir senfoni orkestrası gelir. Bayburtlular meraktan salonu hıncahınç doldurur. Konser sonunda bir gazeteci, Bayburtlu bir vatandaşa konseri nasıl bulduğunu sorar. Bayburtlu da ’Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi’ der.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!