Orkestra sinevizyonun arkasında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Orkestra sinevizyonun arkasında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 22:23

Önceki akşam Ankara’da düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlere Saygı’ konserinde sanatçılar izleyicileri görmeden çaldılar.

Haberin Devamı

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün (DOBGM) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlediği ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlere Saygı’ konserinde yaşananlar dikkat çekti. Gecede Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) korosu ve orkestrası, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz darbe girişimi ve şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterisi eşliğinde Opera Sahnesi’nde konser verdi. Sopranoda Görkem Ezgi Yıldırım, mezzo sopranoda Ferda Yetişer, tenorda Ayhan Uştuk ve Metin Turan, basta Erdem Baydam, baritonda Umut Koşman’ın sahne aldığı konserde Adnan Saygun, Zeki Üngör, Muammer Sun, Niyazi Tura, Çetin Işıközlü ve Mustafa Erdoğan’ın besteleri seslendirildi. Konserde, koroda bulunan bütün sanatçılar görev aldı.

NEYE ÇALDIĞIMIZI BİLMİYORUZ

Haberin Devamı

Smokinlerini ve sahne kıyafetlerini giyip konser düzeni alan 100’e yakın sanatçının sinevizyon perdesinin arkasında, görüntüleri ve seyirciyi görmeden konser vermesi dikkat çekti. Seyirci ile sanatçılar arasında yer alan perde konserin sonlanmasıyla açıldı. Pek çok sanatçının bu durumdan rahatsız olarak, “Sinevizyonda ne olduğunu bile bilmiyoruz. Neye çaldığımızdan haberimiz yok” şeklinde duruma tepkisini dile getirdi. Öte yandan genel müdürlük kurum çalışanlarına da konsere katılma zorunluluğu getirirken gelmeyenlerin tespit edileceği sanatçılara bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!