Ordu-millet halayı

Güncelleme Tarihi:

Ordu-millet halayı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı'nın Doğu ve Güneydoğu'da dargelirli ailelere yönelik ‘Ordu-millet el ele’ kampanyasıyla toplanan yardımlar, bölgede dağıtılıyor. Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde altı köye 4 milyar liralık gıda ve giyecek yardımı dağıtan Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Akgöz, Tercan Kaymakamı Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Samih Yıldız, köylülerle birlikte halay çektiler. Tercan'a bağlı Gökpınar, Oğulveren, Başbudak, Kalecik, Küllüce ve Sağlıca köylerinde içinde yiyecek ve temizlik maddesi olan paketler askerler tarafından dağıtıldı. Konuklar, Atatürk posteri ve ‘Kahrolsun PKK’ sloganlarıyla karşılandı. Köylüler, topluca ‘Türkiyem’ türküsünü söylediler.

Siirt'e gereken 200 milyarın 12 milyarı tamam

Siirt Valisi Osman Acar, ‘‘Toplum Kalkınması Modeli-Bayanların Eğitim, Sağlık ve Sosyal Statülerini Geliştirme Projesi’’ ile bölgesinde ilk kalkınma hamlesini başlattı. Acar, bu projeyle 1000 kurs açıp 10 bin kadını hem okur-yazar hale getirmeyi, hem de meslek sahibi yapmayı hedefliyor. Siirt'in kaderini değiştirebilecek projenin toplam maliyeti ise sadece 200 milyar lira. Acar, ilk olarak bu proje için 31 kişi ve kuruluşa yaptığı başvuruyla 12 milyar 874 milyon lira gelir sağladı. Ancak projenin amacına ulaşabilmesi için 190 milyar liraya daha ihtiyaç bulunuyor. Siirt'te valiliğin derlediği resmi rakamlar, bölgenin her yönden geri kalmışlığının açık bir kanıtını oluşturuyor. Vali Acar'ın ‘‘Siirt Dosyası’’ndaki resmi rakamlar şöyle:

Yetişkin kadınların yüzde 61'i, erkeklerin yüzde 21'i okuma-yazma bilmiyor. 16 bin 132 erkek ve 48 bin 94 kadın olmak üzere toplam 64 bin 226 vatandaş Türkçe bilmiyor. İlköğretim çağı nüfusu olan 51 bin 200 öğrenciden 17 bin 239'u okula gidemiyor.

Paşa, teröriste tüküren ninenin elini öptü

Tuğgeneral Ali Akgöz, geçen yıl Kasım ayında Oğulveren Köyü'de 3 teröristin yüzüne tüküren ve süpürgeyle kovalayan 80 yaşındaki 5 çocuk annesi Zekiye Akpınar'ın elini öptü. Tuğgeneral Akgöz, ‘‘Gerçek kahraman Zekiye Nine'dir. Evine terörist geliyor ve bir dilim ekmek istiyor. Zekiye Ninem ise teröristin yüzüne tükürüyor ve süpürge ile kovalamayı başarıyor. Bu kahraman annemizle gurur ve onur duyuyorum’’ dedi. Tuğgeneral Akgöz, ‘‘Hainler, bölgede Alevi- Sünni çatışması yaratmak istiyorlardı. Terör örgütünün artık beli kırılmıştır. Eşkıya artıklarının tükenişini hep birlikte görüyoruz’’dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!