Onu niye çalıştırıyorsun diyorlar! Bir ışık gördüm kızda, sahnesi iyi

Güncelleme Tarihi:

Onu niye çalıştırıyorsun diyorlar Bir ışık gördüm kızda, sahnesi iyi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2002 22:54

Günay Restaurant'ın sahibi Günay Tuncel, Günay'ı tarif ediyor: ‘‘Kalitenin müdavim olduğu yer.’’ Gerçekten de Günay adıyla, sanıyla, sanatçısıyla, İstanbul gece hayatında bir klasik.

Bugüne kadar Nilüfer, Muazzez Abacı, Ajda Pekkan, Leman Sam, Sezen Aksu, Nükhet Duru, Candan Erçetin gibi deneyimli starlar sahne aldı. Ama bugünlerde Günay'a bir şeyler oluyor.

Öyle her ‘‘benim’’ diyen şarkıcının sahne alamadığı Günay'da, iki aylık şan dersiyle şarkıcı olan manken Petek Dinçöz assolist şimdi. Dansöz Tanyeli'nin yeğeni Dinçöz'ün kıvrak güzelliği ve Televole programının koordinatörü olan sevgilisi Can Tanrıyar'ın desteğiyle Günay'da söylediği iddiaları da başladı tabii. Biz de Günay Bey'e sorduk, Petek Dinçöz olayının sebeb-i hikmetini.

Müzikli restoranların 1 numarası Günay, Petek Dinçöz'le kulvar mı değiştiriyor?

- Sanatçıya bağımlı kalmamızdan dolayı sıkışıklık yaşıyorum. Ben zaten yaz sezonunda, Ramazan'da, bayramlarda kapalıyım. Yani altı ay açık altı ay kapalı bir dükkanım. Altı ay açık olan bir dükkan, haftada iki gün çalışıyor. Hatta bazen bir gün. Senede 45 gün çalışıyorum. Müzisyenleri de katarsanız 80 kişiyiz. Senede 60 günle burayı ayakta tutmak çok zor. Bir de sanatçılar yönünden zorluk çekiyorum. Sanatçı bulamıyorum. Kimisi çok yüksek rakamlar istiyor, dolarla ekstralara gidiyor. Ben bu rakamları ödeyemem. Ödemeye kalktığım takdirde ben bunu müşteriye yansıtırım, müşteri de bir gelir bir daha gelmez.

Günay Restaurant ekonomik kriz nedeniyle işin kolayına mı kaçtı? Güzellik, seksilik, biraz da ses?

- Petek Dinçöz'ü neden programına koyuyorsun, neden çalıştırıyorsun, bugüne kadar hiç böyle bir şey yapmadın, diyorlar. Benim hakikaten lanse ettiğim sanatçı olmadı. İlk defa böyle oluyor. Bunun nedenini izah edeyim: Türkiye'deki üst düzey sanatçıların hepsi İstanbul'da. Topu topu 13 kişi. Devamlı dön dön, senelerdir aynı sanatçılarla bu işi yürütmeye çalışıyoruz. Tabii çizgimi ve kalitemi bozmamaya çalışıyorum. Benim için en önemlisi bu. Günay imajını bu noktaya getirmek kolay değil. Buradan aşağıya inmememiz gerek. Bunun için de hep o 13 sanatçının etrafında döndüm. Yeni sanatçı çalıştırmadım. Burayı açık tutmak için savaş veriyorum resmen. Petek de kendini hazırlamak için burada prova yapıyordu.

Hani filmlerdeki gibi. Patron bir bakıyor, keşfediyor...

- Hayır hayır. Gün içinde bazı sanatçılara prova için kiralıyorum burayı. O gün tesadüfen gelmiştim. Baktım, kız güzel bir kız, hareketleri ve sahnesi de güzel. Manken ama sansasyonu da yok... Pek çok sanatçı ilk çıktıkları zaman ses bakımından Petek'ten çok da iyi değillerdi ki. Zaman içinde iyi oldular. Bir ışık gördüm kızda.

Sesini dinlemek yerine seyretmek daha mı keyif veriyor müşteriye?

- Her sanatçı kendine göre seksepalini ön plana çıkartır. Petek zaten şu anda birinci planda göze hitap etmek zorunda. Bu nedenle görüntüsü daha ön planda. Sesi ise zamanla. Çok azimli, çalışıyor. Hergün birkaç saat ders alıyor. Geçen yaz bir yerde bir şarkısını dinlemiştim çok kötüydü sesi. Burada baktım çok aşama yapmış. Başarılı olduğu ve müşteri geldiği sürece Petek'le devam ederiz.

Devam etmek istediğinize göre, müşterileriniz de memnun?

- Birkaç arkadaşım yadırgadılar ama hafta sonu gelen müşterilerin hiçbiri tenkit etmedi. Rezervasyonlar gayet iyi. Ağızdan yapılan propaganda, medyadan daha etkili.

Hızlandırılmış eğitimle şarkıcı olan Petek Dinçöz'ün ne gibi özellikleri var?

- Meşhur sanatçıları istediğim zaman çalıştıramıyorum. Diyorum ki hadi gel, şu tarihte çık. O tarihte ekstram var, kaset yapıyorum, kasetim çıksın ondan sonra, diyorlar. Bir türlü rayına oturtamıyorum. Ne yapayım? Eskiden haftanın yedi günü açıktık. İşler düşmeye başladı. Son dört yıldır cuma-cumartesiye düştük.

O eski iddianızın yerine artık ikinci sınıf kaliteye mi razı oldunuz?

- Bir kişiyi de ben lanse edeyim dedim. Fahrettin Aslan Sibel Can'ı çıkarttı mesela. Bu kız da iyi olacak. Bak Günay, iyi ki çıkartmışsın. Nerelere geldi, diyecekler.

Fahrettin Arslan gibi mi hissediyorsunuz kendinizi?

- Yok, öyle bir iddiam yok. O her zaman Gazinocular Kralı. Bir kişiyi de ben çıkarayım dedim. Bilmiyorum yapmamam mı gerekirdi acaba? Zaman gösterecek. Huysuz Virjin de senelerin sanatçısı. O da aynı sahneyi kabul ettiğine göre demek ki Huysuz da onda bir şeyler gördü ve kabul etti. Dükkanı kapatırım, imajdan taviz vermem.

Petek Dinçöz'le birlikte müşteri profiliniz değişti mi? Eski müdavimlerin tepkisi oldu mu?

- 40 yaşın üstündeki yine aynı müşteriler. Değişen bir şey olmadı. Sosyete dışında çok kaliteli insanlar gelir. Kimsenin tanımadığı. Benim için mühim olan bu. Çok büyük isim olup da sansasyon yaratan, kaçamak yapan Günay'a gelmez, barlara gider.

ÜNLÜ OLAN DÖNÜP GERİ BAKMIYOR, BANA HİÇ DESTEK VERMİYORLAR

Onlar Günay'ı ilk zamanları için düşünüyorlar. Ünlü olduktan sonra geri bakmıyorlar artık. Günay'da bir zamanlar çıkmak için sıra beklerlerdi. Şimdi ünlü oldular. Günay'a ne olursa olsun boşver, deyip hiç destek vermiyorlar. İsim vermeyim ama hepsi bir mazaret uyduruyor. Hoş, başka yerlerden istedikleri parayı benden istemiyorlar, biraz daha tolerans tanıyorlar ama yine de çok yüksek rakamlar. Bana fazla geliyor. Müşteriye yansıtamıyorum çünkü.

Günay'ı Günay yapan...

Müşteri 21.30'dan sonra geliyor. Yarım saat içinde 350 kişinin siparişini alıp servisi aksatmadan yapmak çok önemli. Sahne 23.00'te başlıyor. Bu saate kadar ana yemeği verip servisi durdurmamız gerekiyor. Bu nedenle yıllardır mutfak ve servis kadrom aynı.

İşim tümüyle insan ilişkilerine dayanıyor. Gece kulüplerinin en iyi müşterisi olduğum yıllarda sanatçılarla kurduğum arkadaşlıkların büyük yararını gördüm.

Buradan çıkan, nasıl geliyorsa öyle çıkar. Aşırı alkol almıyorlar. Aşırı almak için birtakım sıkıntılarının olması lazım. Buraya sarhoş olmak için değil, güzel bir yemek yemeye ve müzik dinlemeye geliyor.

Müşterilerim içinde kadınlar daha kaprisli, müşkülpesenttir. Erkeği tahrik ederek olay çıkmasına neden olur.

HAKİKATEN GÖZE ÇOK İYİ HİTABEDİYOR

Evet, ilk defa riske girdim. Önce çok tepki aldım. Neden Petek, bu Günay'a olur mu, diye. Dükkanı kapalı mı tutayım? Yok, koyacağım sanatçı yok! Ne yapayım? Petek'in potansiyeli var, çevresi var. Hakikaten de kötü değil. Bu tip yerlere gelenler iki şey arıyorlar. Bir güzel bir müzik, bir de güzel bir kadın. Hem göze hem kulağa hitap etmek diye bir şey vardır ya. Hakikaten göze çok iyi hitap ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!