Önseçim değil lider sultası

Güncelleme Tarihi:

Önseçim değil lider sultası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Seçim takviminin başlamasıyla, partilerinin kongrelerinde ‘‘Kesinlikle ön seçim yapılacak’’ sözü veren liderler, bunu hemen unuttular. Liderler, aday belirlemede tabana yeterince demokratik davranmadıklarını gözler önüne serdiler.

Aday tespit yöntemlerini Yüksek Seçim Kurulu'na gönderen partilerin büyük bölümü, adayların genel merkez tarafından belirlenmesi anlamına gelen merkez yoklaması yapacaklarını bildirdiler.Buna göre, CHP ve DTP dışındaki partiler, adaylarını hakim denetim ve gözetimindeki ‘Önseçim-Aday Yoklaması’ dışındaki yöntemlerle belirleyecek.

CHP, adaylarının büyük bölümünü aday yoklamasıyla, DTP ise bazı adaylarını ön seçimle tespit edecek. CHP ve DTP dışındaki 19 siyasi parti, adaylarını ‘Önseçim ve Aday Yoklaması’ dışındaki yöntemlerle belirleyeceğini YSK'ya bildirdi. FP, DYP, ANAP, DSP ve MHP adaylarını merkez yoklaması ile belirleyeceğini YSK'ya resmen iletti. Ancak DYP ve ANAP, aday tespitinde teşkilatlar gözetiminde önseçim yapılmasına karar verdi. DYP 29 ilde merkez yoklaması 51 ilde de önseçim yapacak. CHP, milletvekili seçimleri için adaylarını 80 ilin 21'inde merkez yoklamasıyla belirleyecek. DTP ise milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla, mahalli idareler seçimleri için adaylarının bazılarını ise ön seçimle belirleyeceğini YSK'ya duyurdu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!