Online KYK sorgulama - Yurt ve burs sorgulama işlemleri

Güncelleme Tarihi:

Online KYK sorgulama - Yurt ve burs sorgulama işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 12:09

Online KYK sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Hızlı ve pratik bir şekilde KYK başvurusu yapmak istiyorsanız haberimizi inceleyin

Haberin Devamı

Üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrencileri barınma telaşı aldı. KYK başvurularının önümüzde günlerde alınacak. Başvuruları yapacak öğrenciler hızlı ve pratik bir şekilde yurt ve burs başvurularını online olarak yapabilirler. Yurt ve burs yapmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurt, burs ve kredi imkanı sağlamış olduğu, yani Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sağlamış olduğu yurt, burs ve kredi imkanlarından faydalanabilecek olan öğrenci grupları şu şekildedir;

Üniversitede ön lisans düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri,

Üniversitede lisans düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri,

Haberin Devamı

Üniversitede yüksek lisans (master) seviyesinde eğitim gören üniversite öğrencileri,

Yine üniversitelerde doktora eğitim gören adaylar.

Bir de bunlara ek olarak, henüz yakın tarihte (2011-2012 yılında) yapılan bir düzenleme ile, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurt dışında üniversite eğitimi gören, T.C vatandaşı öğrencilere de burs veya öğrenim kredisi imkanı sunmaktadır.

Bu sene üniversiteye geçiş sınavı olan LYS’nin açıklanmasının ardından üniversite kayıt işlemleri 7 Ağustos tarihinde tamamlanmış bulunmaktadır. Artık bundan sonraki tarihlerde ise, yurt başvurusu ve yurt kayıtları işlemleri başlayacaktır. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu konu ile ilgili duyuru ve bilgilendirmesini 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren www.kyk.gov.trweb adresi aracılığı ile yapacaktır.

Fakat, üniversiteyi daha bu sene kazanmış olan birinci sınıf ya da hazırlık sınıfı öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuru ve yurt kayıt tarihleri farklılık gösterecektir. Yurt başvuru ve yurt kaydı ile ilgili bu tarih farklılığının bilgisine de yine internet üzerinden www.kyk.gov.trweb adresi aracılığı ile ulaşabilirsiniz.Yurt başvuru tarihi sonlandıktan ve yurtta kalmaya hak kazanan adaylar belli olduktan sonra, yurtta kalmaya hak kazanan adaylar, yurt kayıt işlemlerini yine internet üzerinden online olarak ve www.kyk.gov.trweb adresine giriş yapmak sureti ile gerçekleştirebileceklerdir.

Haberin Devamı

Ayrıca, yüksek öğrenime, ÖSYM’nin 23 Temmuz 2015 tarihinde yayınlanan LYS sonuçlarına göre değil de, daha sonradan, ek kontenjan programı ile yerleşecek olan adaylar da, yurt başvuru ve yurt kayıt işlemlerini, www.kyk.gov.trinternet adresi üzerinden yapılacak olan duyuru ve bilgilendirmelere göre yapabileceklerdir.

Her hangi bir üniversite kontenjanına, özel yetenek sınavından geçerek yerleşen öğrenciler, yüksek lisans öğrencileri, doktora öğrencileri ve yatay ya da dikey geçiş ile üniversite ya da bölüm değişikliği yapan öğrenciler de yurt başvurusu ve yurt kayıt işlemlerini, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web adresi olan www.kyk.gov.trinternet adresi üzerinden yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

Zaten bir üniversitede öğrenim gören fakat okulu uzatmış olan artık yıl öğrencileri de, yurt başvuru ve yurt kayıt işlemlerini yine, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web adresi olanwww.kyk.gov.tradresi üzerinden yapabileceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!