Online HGS sorgulama- HGS bakiye sorgulama - HGS geçiş ihlali sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Online HGS sorgulama- HGS bakiye sorgulama - HGS geçiş ihlali sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 16:59

Online HGS sorgulama işlemleri sayesinde HGS ihlal sorgulama, HGS bakiye sorgulama gibi işlemlerinizi kolayca çözebilirsiniz.

Haberin Devamı

PTT Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında HGS sorgulama işlemleriniz dijital ortamda artık çok daha kolay.

Online hizmetler sayesinde HGS sorgulama, bakiye sorgulama ve HGS ihlal sorgulama işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

HGS otoyol ve köprülerden geçişleri hızlandırmak,düzenlemek amaçıyla hayata geçirilmiş bir sistemdir.
PTT tarafından hizmete sunulmuş olan hgsmusteri.ptt.gov.tr internet adresini kullanarak öğrenebileceğiniz gibi her hangi bir telefondan 444 17 88 nolu müşteri hizmetlerine arayarakta HGS bakiye sorgulama ve öğrenme işlemini yapabilirsiniz.

HGS (hızlı geçiş sistemi)KGS nin kaldırılmasıyla OGS ile birlikte hizmete sunulmuştur.HGS etiketine sahip olmayan veya HGS bakiyelerinin yeterli olmaması nedeniyle bir çok sürücü kaçak geçiş yapmış sayılamaktadır. Araç sahibi kullandığı güzergahın en uzak noktasından çıkış yapmış gibi hesaplanır ve araç plakasına geçiş ücretinin 11 katı ceza yazılır.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında geliştirilen HGS ücretli geçiş sisteminin temelinde modern teknoloji yer alıyor.

Mobil bir sistemde olan HGS ile birlikte araçların ön camının kolay görünen bir noktasına yapıştırılan HGS etiketi, ücretli geçiş gişesinden yapılan geçişler esnasında etkileşim kurarak, HGS bakiyesi üzerinden ödemeyi otomatik olarak alıyor. Böylelikle de araç sürücüleri OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi araçlarını gişede durdurarak, kart okutma çilesi ile uğraşmak zorunda kalmıyor.

Bu durum günümüz modern Türkiye’sinde son derece büyük bir sorun haline gelen yoğun trafik sorununa da önemli ölçüde rahatlık sağlıyor. İnternet üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri aracılığı ile vatandaşın hizmetine sunulan online HGS bakiye sorgulama işlemleri ile de HGS limitini her yerden kolaylıkla takip edebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile birlikte internete çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaşlar, akıllı cihazlarından PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından online HGS bakiye sorgulama yapabiliyor. Ancak vatandaşın online HGS bakiye sorgulamaları için PTT Online Müşteri Hizmetleri’ne üye olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu üyelik işlemleri ise yeni üye ekranından son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de vatandaşlar ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta’ ve ‘şifre belirleme’ ile sisteme üye olabiliyor. Böylelikle T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yaparak HGS bakiye sorgulama işlemlerini yapabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web sayfası üzerinden sadece HGS bakiye sorgulama işlemleri yapılmıyor. Günümüzde artık internete erişim sağlanabilen her yerden araç sürücüleri online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek, HGS geçiş ihlali durumundan kaynaklı herhangi bir cezasının bulunup bulunmadığını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında araç sürücüleri tarafından son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olan online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için üyelik zorunluluğu bulunmuyor. Vatandaş sadece araç plaka bilgisini girerek, en ayrıntılı biçimde güncel HGS geçiş ihlali cezasının bulunup bulunmadığını internet kolaylığında takip edebilme imkanına sahip olabiliyor.

HGS İHLAL SORGULAMA

Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte trafikte büyük bir sorun haline gelen ve trafikteki yoğunluğun en temel ve en önemli kaynaklarından birisi haline gelen OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin araçlarını durdurarak, kart okutma çilesinden tamamen kurtulabilmelerine ve trafiğin önemli ölçüde rahatlaması sağlanıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde HGS bakiye sorgulama işlemleri son derece pratik bir şekilde yapılabilirken, öncelikle sisteme üye olunması gereklilik arz ediyor. Vatandaş PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında yer alan üye girişi kısmındaki ‘yeni üye’ seçeneği ile üyelik ekranına ulaşabiliyor.

Burada ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ ile birlikte yeni bir şifre bilgisini girerek, üyeliğini tamamlayabiliyor. Üyelik işlemlerinin ardından vatandaş, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak, HGS bakiye sorgulama yapabiliyor.

HGS bakiye sorgulamayla HGS kart ve etiketindeki güncel durumu kolayca takip edebilmek mümkün hale geliyor. Herhangi bir durumda yapılan HGS ücretli geçiş gişelerindeki yasadışı geçişleri de yine bu ekranda kolaylıkla online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Özellikle de vatandaşın PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında kolaylıkla günün her saatinde, internete erişim sağlayabildiği her yerde yapabildiği online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için sisteme üye olunması zorunluluğu bulunmuyor. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini vatandaş, ‘Geçiş İhlali Sorgula’ penceresinden sadece araç plaka bilgisini girerek, gerçekleştirebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!