Onlar nasil para harciyor?

Güncelleme Tarihi:

Onlar nasil para harciyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Amerikan Glamour Dergisi'nde oldukca ilgi cekici bir arastirma yayinlandi: Arastirmada, aldiklari ucretler, yaptiklari filmler kadar olay olan Hollywood unlulerinin neye, ne kadar para harcadiklari anlatiliyor...

Hollywood'da isim yapmak hic de kolay degil. Ancak filmlerde basrolde oynamaya baslayan oyuncularda milyonlarca dolar kazaniyorlar. Film basina 20 milyon dolar ucret alan sanatcilarin sayisi hayli kabarik. Sanatcilarin cogu kazandiklari paranin bir bolumuyle yatirim yapmayi yegliyor. Lokantalar, barlar, sinemalar isletiyorlar. Ve de genellikle birer film sirketi kurup servetlerine servet katmaya bakiyorlar.

Bu aciklamalara bakip da Hollywood sanatcilarinin gercekten paranin degerini bildiklerini ve tutumlu olduklarini sanmayin. Bazilari kendilerini paranin ugrayip gittigi birer istasyon gibi goruyorlar. Ozellikle kadin sanatcilar, Hollywood'un buyuk magazalarindan cikmiyorlar. Birer alisveris tutkunu olan sanatcilar, kazandiklari paranin buyuk bir bolumunu magazalarin kasalarina birakiyorlar.

Hollywood'un en kalabalik caddesi Robertson Bulvari. Gunun her saatinde burada sinema dunyasinin unlu kadinlarina ve erkeklerine rastlamak mumkun oluyor. Onlar ellerinde buyuk alisveris torbalariyla magazalara girip cikarlar.

Bulvarin tam ortasinda Ivy lokantasi var. Sinemanin alisveris tutkunlari burada karinlarini doyururlar. Sabah kahvaltisi, ogle ve aksam yemeklerini Ivy Lokantasinda yiyenlerin basinda Madonna geliyor. Tori Spelling, Jack Nicholson, Jennifer Lopez ve Puffy Daddy de bu lokantanin gedikli musterileri arasinda yer aliyor.

Sinema oyunculari her zaman sik ve zarif olmak istiyorlar. Ancak bu isteklerini gerceklestirebildiklerini soylemek guc. Cunku Hollywood kadinlarinin buyuk bir cogunlugu sik olmaya calisirken rukus olmakla suclaniyorlar.

Hollywood'da giyimine en merakli kadin Liz Hurley. Eski manken, yeni sinema oyuncusu ozellikle deri giysilere cok merakli. Bir deri pantolon icin tam 1500 dolar harcamayi goze aliyor. ‘‘Cynthia Rowley’’ Butigi, Hollywood'un genc kadinlarinin ugrak yeri. Meg Ryan, bir sure once bu magazadan tam 25 elbise birden satin almis. (Elbiselere kac bin dolar odedigi bilinmiyor.) John Travolta'nin esi Kelly Preston, Helen Hunt ve Jenny Garth de bu butigin gunluk musterileri arasinda yer aliyor.

Bu caddede ‘‘Ghost’’( Hayalet) adinda bir butik de yer aliyor. Genc oyuncu Gillian Anderson'un bu magazadan 7 bin dolarlik elbise satin aldigi duyulunca, magazanin sahipleri koseyi donmeye baslamislar. Demi Moore, Sandra Bullock, Cindy Crawford ve Elisabeth Shue bu magazadan cikmaz olmuslar.

Hollywood olculerine gore alisveris yapmayi herkes goze alamaz. Buradaki magazalarin yoneticilerinin verdikleri bilgiye gore, bir musterinin magazadan 10-15 yeni giysi ayakkabi ya da antika esya ile cikmasi normal sayiliyormus.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!