Önce ‘intikam’ tartışması sonra ‘terör’ kavgası

Güncelleme Tarihi:

Önce ‘intikam’ tartışması sonra ‘terör’ kavgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 23:52

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Dolmabahçe’deki hain saldırılarla ilgili “Bunu yapanlardan intikam alınacak” sözleri Meclis’te tartışıldı.

Haberin Devamı

Bütçe görüşmelerinde HDP’li Filiz Kerestecioğlu, “Devletin öncelikli işi intikam almak değil, bir yılda 20 patlamayla katliam olan bu ülkede bu katliamları önlemektir” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Devlet intikamcı değildir. Biz devlet aklıyla davrandık, davranmaya da devam ederiz” diye konuştu. Bakan Akdağ, “Buraya çıkıp siyasetten, demokratik siyasetten, barıştan bahsedenler. Belki kendilerini aptal yerine koyan, aptal rolünü güzel oynayan bazı Avrupalı politikacıları kandırabilirler. Ne bizi ne de aziz milletimizi kandıramayacaklar” dedi. “Ne olur bir kere PKK terörünü lanetleyin, adını söyleyerek lanetleyin” diyen Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Öyle ‘Her türlü şiddeti kınıyoruz’ gibi yutturamayacağınız ifadelere bizim de karnımız tok. Ama söyleyemezsiniz. Çünkü iradeniz sizin elinizde değil, iradeniz o bombayı oraya koyanların elinde.”

Haberin Devamı

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da “Bakınız Allah’ın resulü ne buyurmuş: ‘İnsanlar arasında en çok sevmediğim kimse barışa yanaşmayan inatçı hasımdır’ hadisi. Ayeti kerimede diyor: ‘Ves sulhu hayrun’, ‘Barış daha hayırlıdır” sözleriyle tepki gösterdi. Aslan’ın “Buyurun Kuran-ı Kerim’i hakem yapalım. ‘Kuran-ı Kerim yok’ diyorsanız, İncil, Zebur, Tevrat, Budizm, Hinduizm; ne istiyorsanız hakem belli, hakemi kabul edin” deyince AK Parti sıralarından tepkiler yükseldi. AKP’li Gökçen Enç’in HDP sıralarına yürümesiyle arbede başladı. Enç ile HDP’li Sibel Yiğitalp’in kavgasını CHP’liler güçlükle engelledi. HDP’li Behçet Yıldırım ile AKP’li Hamza Dağ kavgasında, aldığı darbeyle burnu kanayan HDP’li Yıldırım’a revirde müdahale edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!