Önce Hacı Bayram sonra Anıtkabir

Güncelleme Tarihi:

Önce Hacı Bayram sonra Anıtkabir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 20:28

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk toplantısını dün Çankaya Köşkü’nde yaptı.

Haberin Devamı

Bakanlar, toplantı öncesinde cuma namazını Hacı Bayram Camisi’nde birlikte kıldı, daha sonra Anıtkabir’i ziyaret etti.Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanı olarak açıklandığında ve daha önce iki kez Başbakanlık görevine geldiğinde de Hacı Bayram Camisi’nde şükür namazı kılmıştı. Camide dün cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Cuma namazına Azerbaycan’da olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte Bayburt’a giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal katılmadı. Davutoğlu, Hacı Bayram’ın ardından 64. Hükümet üyeleriyle beraber Anıtkabir’i ziyaret etti. Hacı Bayram’a gelemeyen Çavuşoğlu, son anda Anıtkabir programına yetişti. Davutoğlu, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

 

Haberin Devamı

Davutoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Komutan” diye hitap ettiği Atatürk için Anıtkabir Özel Defteri’ne  özetle şunları yazdı:

HEDEF İTİBARLI TÜRKİYE

“Cumhuriyetimizi evrensel değerler doğrultusunda korumaya ve yüceltmeye hükümet üyelerimizle birlikte devam edecek, her kayıt ve şartta milletimizden aldığımız kutlu emanete layık olmanın şuuru içinde hareket edeceğiz. Ana hedefimiz halkı barış içinde yaşayan huzurlu, müreffeh, itibarlı bir Türkiye idealidir. Ülkemizi kardeşlik ruhu, birlik ve bütünlük anlayışı çerçevesinde geleceğe taşımanın demokrasimizi ve hukukumuzu daha ileri seviyelere ulaştırmanın kararlılığı içindeyiz. Demokrasimizi her alanda ilerletme istikametindeki çabalarımız bütün vatandaşlarımızın onurlu insanlar olarak yaşamalarını temin edecek, sosyal devlet politikaları da tekemmül edecektir. ”  

KADIN BAKANLAR NAMAZI BEKLEDİ

BAKANLAR Kurulu dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında tam kadro toplandı. Davutoğlu ve bakanlar Anıtkabir ziyareti öncesinde cuma namazı için birlikte Hacı Bayram Camisi’ne gitti. Davutoğlu ve bakanlar toplu şekilde cuma namazı için camiye girerken, kabinenin iki kadın üyesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı namaz bitimini bekledi. Sema Ramazanoğlu ve Fatma Güldemet Sarı, bir restoranda da oturarak esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!