Onbaşılardan dava

Güncelleme Tarihi:

Onbaşılardan dava
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Çiller'in, Samsun mitinginde söylediği ‘‘şerefsiz onbası’’ sözüne askerlerin ve vatandaşların tepkisi büyüyor. İstanbul'da görevini onbaşı olarak yapan 14 asker ve askerliğini onbaşı olarak yapmış bir grup vatandaş dün Çiller hakkında tazminat davası açtı.

Samsun'daki miting sırasında onbaşılarla ilgili söylediği sözler nedeniyle Tansu Çiller'e tepkiler sürüyor. İstanbul Cevizli'deki Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1. Nolu Askeri Dikimevi'nde görevli 14 onbaşı da, kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle Kartal Adliyesi'ne giderek Çiller hakkında 100 bin lira ile 500 milyon lira arasında değişen miktarlarda maddi tazminat davaları açtılar. Büyükçekmece Belediyesi'nde çalışan ve askerlik hizmetini onbaşı olarak yapmış bir grup da dün mahkemeye başvurarak Çiller aleyhinde 100 milyon liralık tazminat davası açtı. Dikimevi Komutanı Kıdemli Albay Yener Ergin'den izin aldıktan sonra onbaşı kıyafetleri ile topluca Kartal Nöbetçi 1. ve 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gelen onbaşılar, Şenol Kılıçarsalan, Mutlu Elmalı, Mustafa Kurt, Mehmet Ali Cülüt, Nihat Karalük, Adem Demir, Semih Levent, Hüseyin Çaylı, Tahsin Şahin, Fatih Gürsu, Ferhat Göksu, Hayri Aykaç, Metin Yeşil ve Ergin Avcı, dilekçe harç paralarını onbaşı aylıklarından yatırdılar. Çiller'in söylediği 'şerefsiz onbaşı' sözünü kendilerine hakaret kabul ettiklerini belirten onbaşılar, ‘‘Başbakanlık yapmış bir kişinin, böyle yakışıksız konuşmasını kınıyoruz. Oysa bu konuşmayı yapmadan önce, kendisini seven arkadaşlarımız vardı’’ dediler.

Büyükçekmece'de ise Belediye Başkanlığı önünde toplanan ve ellerinde 'Türk ordusunda şerefle onbaşılık yaptık' yazılı dövizler taşıyan grup Adliye'ye kadar yürüdü. 14 kişilik grup, Tansu Çiller aleyhine tazminat davası dilekçelerini mahkemeye verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!