Onbaşı tartıştığı 2 komutanını öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Onbaşı tartıştığı 2 komutanını öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2011 00:00

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Kızılçam Karakolu’nda iddiaya göre, Piyade Onbaşı Adem Aydemir, önceki gece saat 23.00 sıralarında, bilinmeyen bir nedenle Asteğmen Mehmet Soyuer ile Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu ile tartıştı.

Haberin Devamı

Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine kendini kaybeden Onbaşı Adem Aydemir, G-3 piyade tüfeğiyle karakolun içinde Soyuer ile Kurtoğlu’na art arda ateş etti. Soyuer ile Kurtoğlu, silah sesleri üzerine olay yerine gelen diğer askerlerin çağırdığı ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi’ne götürüldü, ancak kurtarılamadı. Şüpheli asker ise gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı. Kurtoğlu’nun, Elazığ’da oturan yakınlarına acı haber dün sabah ulaştı. Yeni satın aldıkları ve tapu işlemlerini 10 gün önce tamamlayıp taşındıkları evde eşinin şehit olduğu haberini alan Seda Kurtoğlu sinir krizi geçirdi. Bir çocuk babası Kurtoğlu’nun cenazesi bugün Güneyçayır köyünde toprağa verilecek.

TARTIŞTIĞI İKİ KOMUTANINI VURDU / WEB TV

Üzgünüz, konuşmayalım

Asteğmen Mehmet Soyuer’in ölüm haberi de dün sabaha karşı baba evine ulaşınca balkona Türk bayrağı asıldı. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Soyuer ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İngilizce öğretmeni olan baba Halil Soyuer, üzgün olduklarını ve konuşmak istemediklerini söyledi. Bekar ve makine mühendisi olan 7 aylık Asteğmen Mehmet Soyuer’in cenazesinin bugün toprağa verilecek. Onbaşı Adem Aydemir’in 2 komutanını şehit ettiği haberini alan, Kayseri’nin Akmescit köyündeki ailesi şoke oldu. Aile fertlerinin ağzını bıçak açmazken, yakınları Aydemir’in 9 kardeşinin olduğunu, askere gitmeden önce Ankara ve Konya’da inşaat işçiliği yaptığını, ruhsal sorununun olmadığı söyledi. Terhisine 50 gün kalan onbaşının babası Cesur Aydemir’in yakın çevresine, “Böyle bir çocuk yetiştirmedik. Keşke kendi kafasına sıksaydı” dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!