Omuzlarında taşıdılar

Güncelleme Tarihi:

Omuzlarında taşıdılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Gül, 81 yaşında vefat eden hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in cenazesinde çok üzgündü. Cenaze için İstanbul’a gelen Gül ve Erdoğan ’hocaların hocası’ Zaim’in cenazesini omuzlayıp, uzun süre taşıdılar.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, iktisatta İslami yöntemleri anlatan kitaplarıyla tanınan hocaları 81 yaşındaki Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in cenazesini omuzlarında taşıdılar. Lenf kanserinden yaşamını yitiren Prof. Dr. Zaim’in cenazesi, dün Gül ve Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda bakanın ve öğrencisinin katılımıyla Fatih Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi. Dualar eşliğinde defnedilen Prof. Dr. Zaim’in mezarının üstüne, Medine’den getirilen toprak atıldı.

Gül ve Erdoğan, camide, Prof. Zaim’in oğulları Selim, Halim, Kerim ve Halil Zaim ile kızı Mehveş Tarım’a başsağlığı dilediler. Erdoğan, öğle namazını kılarken, namaz kılmayan Gül, hocasının Türk bayrağına sarılı tabutu önünde safta bekledi. Prof. Zaim’in cenaze namazını İsmailağa Cemaati’nden Emin Saraç kıldırdı. Marmara Üniversitesi İlahiyat
/images/100/0x0/55ea660ff018fbb8f87d58f9
Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük, namazın ardından yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Zaim’i anlatmanın çok zor olduğunu belirterek, "Sabahattin Zaim denilince ilim, ahlak, merhamet, şefkat ve bütün güzellikler akla gelir. Sabahattin Zaim’in peygamber olmayan bir dönemin sahabesi gibi yaşadığına şahit oldum" dedi.

Namazın ardından Gül ve Erdoğan, Prof. Dr. Zaim’in tabutunu cami avlusunda kısa süre beraber taşıdılar.

Gül’ün hocası

Prof. Dr. Sabahattin Zaim, 1926’da Makedonya İştip’te doğdu. 1947’de Ankara Üni. Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptı. İstanbul Üni. öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı görevlerini yürüten, yurtiçi ve dışı üniversitelerde görev alan Zaim 1996-2000 arasında YÖK üyeliği de ifa etti. Bazı kuruluşlarda yöneticilik, danışmanlık yapan Zaim
/images/100/0x0/55ea6610f018fbb8f87d58fb
çok sayıda iktisat kitabı kaleme aldı. Zaim AKP’nin kuruluşunda fikir babaları arasındaydı ve Gül’ün hocalarındandı. Prof. Dr. Zaim’le Gül, S. Arabistan’da İslam Kalkınma Bankası’nda çalışmışlardı. Zaim Gül’ün siyasete atılmasına önayak olmuştu.

200 metre yürüdüler

BAŞBAKAN Erdoğan, hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in tabutunu 200 metre omuzladı. Erdoğan’ın omuzunu dinlendirmek için tabutun altından ayrıldığı birkaç saniyelik sürelerde yerini koruması tutarken, tabutun diğer başında İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sırayla yer aldılar. Cumhurbaşkanı Gül de tabutu ilk omuzlayanlar arasındaydı.
/images/100/0x0/55ea660ff018fbb8f87d58f9

Çok üzgündüler

CUMHURBAŞKANI Gül ve Başbakan Erdoğan cenazede çok üzgündüler. Cenaze namazını başlarını öne eğerek, konuşmadan beklediler. Bu sırada eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan önlerinden geçerken de büyük saygı gösterdiler.

Özel vefat ilanı

BAŞBAKAN
Erdoğan, "Hocamız" diye hitap ettiği Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in vefatı nedeniyle bazı gazetelere başsağlığı ilanı verdi. AKP Genel Başkanı ve Başbakan sıfatıyla ilan veren Erdoğan, ilan metninde şu sözlere yer verdi: "Milletimizin yetiştirdiği müstesna bir ilim ve irfan adamı olan değerli hocamız, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Beyefendi’nin vefatını derin bir teessür ile öğrendim. Bugün (Dün) ebediyete uğurladığımız merhum hocamıza Allah’tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine sabır temenni ederim."

Yasaklı lider Necmettin Erbakan ile Recai Kutan da, Zaim Hoca için Milli Gazete’ye ilan verirken, Fethullah Gülen Zaman Gazetesi’ni tercih etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!