Ömür biçecek olan Allah’tır

Güncelleme Tarihi:

Ömür biçecek olan Allah’tır
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, 2 yıl ömrü kaldığı yönündeki iddiaların olduğu WikiLeaks belgelerini manşete taşıyan Taraf Gazetesi’ne ağır sözlerle yüklendi.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Bize ömür biçecek olan sadece ve sadece Allah’tır. Söylentilere kanıp bize ömür biçenler, cüretkar oldukları kadar büyük de bir küstahlık içindedir” dedi. Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında şöyle konuştu:

Emine Erdoğan teşekkürü

Irak sınırında, sınır ötesi meydana gelen elim hadisede çocuklarını, eşlerini kaybeden vatandaşlarımızla, özellikle hanım kardeşlerimizle hasbıhal ettiler, dertlerini paylaştılar, sorunlarını dinlediler. Uludere’deki, Ortasu, Gülyazı ve Ortabağ köylerindeki kardeşlerime misafirperverliklerinden, samimiyetlerinden, muhabbetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Bedeli ne olursa olsun

Milli birlik ve kardeşlik yolunda, MHP, CHP, BDP ile değil, aziz milletimizle birlikte yürüyoruz. Bedeli ne olursa olsun, biz Allah’ın izni, milletimizin desteği ve hayır dualarıyla bu meseleyi çözecek, son nefesimize kadar da bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz. Kim, hangi hesabı yaparsa yapsın, bu kardeşliğimizi zedeleyemez.

Haberin Devamı

Bu canın sahibi Allah’tır

Biz kadere inanmış bir partiyiz. Biliyorum yarın bununla da istihzar ederler. Çünkü istihzar edecek olanların ‘kader’ diye bir anlayışı yoktur. Biz millete hizmet yolunda, elini, yüreğini, bedenini taşın altına koymuş bir kadroyuz. Bu canın sahibi Allah’tır. Emanetini geri alacak olan da sadece ve sadece Allah’tır.

Büyük bir küstahlık

Biz tehditlere boyun eğmedik, boyun eğmeyiz. Bize ömür biçecek olan da sadece ve sadece Allah’tır. Biz Allah’ın şu hükmüne yürekten inandık ve inanıyoruz; ecel geldiğinde ne bir saat ileri alınır ne de bir saat geri. Söylentilere kanıp bize ömür biçenler, cüretkar oldukları kadar büyük de bir küstahlık içindedir. Bu söylentileri manşetlerine taşıyanlar da, bu mihrakların taşeronluğunu yapanlar da aynı şekilde büyük bir küstahlığın içindedir. Bu manşetleri atanlar iyi bilsinler, Allah’ın takdir ettiği ömrü hiçbirimiz ne bir an geri ne de bir an ileri götüremezsiniz. Plan ona aittir ve o plan işlemektedir, işleyecektir.

Kılıçdaroğlu yağcı

Kılıçdaroğlu, İsrail’de tutuklu gazeteci olmadığını, Türkiye’de 100’den fazla gazetecinin tutuklu olduğunu söylemek gibi bir gafın ya da gafletin altına imzasını attı. Türkiye bugüne kadar çok siyasetçi gördü, ama, kendi ülkesini başka ülkelere şikayet eden, sempati toplamak amacıyla başka ülkelere yağcılık yapan, bu kadar acziyet içinde bir siyasetçi görmedi.

6’sının basın kartı var

105 gazetecinin tutuklu olduğu listeden bahsediyorlar. Bu kişilerden 25 kişi hükümlü, 70 kişi tutuklu ve yargılaması devam ediyor. Bu listedeki 6 kişinin cezaevlerinde kaydı yok, yani hayali isimler. Yine bu listedeki 4 kişi de tahliye edilmiş. Şurası son derece önemli; bu 105 kişilik listedeki isimlerden, sadece 6 tanesinin basın kartı var. Burada kimler var; muhasebeciler, mühendisler, mizanpajcılar, ofis elemanları, gazete dağıtıcıları ve gazete çalışanları. İşte bu listede bunlar gazeteci gibi gösteriliyor. Bu listedeki 69 kişi PKK/Kongra-Gel/KCK örgütüyle ilişkilendiriliyor. 7 kişi THKP/C ile ilişkilendiriliyor. 4 kişi DHKP/C ile, 11 kişi Devrimci Karargah Evleri ile 4 kişi MLKP ile ilişkilendiriliyor. Bu 105 kişilik listede, son dönemde darbeye hazırlık iddiasıyla tutuklu yargılanan 2 gazeteci de yok. Onların isimleri listeye alınmamış.

İsrail’in çamaşırını yıkıyor

Bakın, CHP Genel Başkanı tarafından sadece bu konuda yapılan kara propaganda bile Türkiye’ye yapılmış çok büyük bir haksızlıktır. Türkiye böyle bir kara propagandayı hak etmiyor. Çıksın CHP seçmenine o listeyi savunsun, çıksın polise silahlı saldırıda bulunan o isimleri gazeteci diye savunsun. Sen, ‘tutuklu gazeteci yok’ diyerek, adeta İsrail’in kirli çamaşırlarını yıkayacaksın; ardından da çıkıp, terör iddiasıyla yargılanan, gazeteci olmayan kişilerden dolayı ülkeni dünyaya şikayet edeceksin. Bu, acziyettir, gaflettir, hatta dalalettir.

Pusulasını yitirmiş

Pusulasını kaybetmiş bir genel başkan CHP’nin başında olduğu sürece, biz Allah’ın izniyle bu yolda çok rahat yürümeye devam ederiz. Sağlıklı, nitelikli bir muhalefet, Türkiye’nin de yararınadır, bizim de yararımızadır. CHP Genel Başkanı zulümle, baskıyla, sindirmeyle dolu geçmişine sahip çıkabilir, ama Türkiye’yi o karanlık geçmişe geri götürmeye gücü yetmez.

Malatya hediyesi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında CHP’li Engin Özkoç’un TBMM’de 12 saat konuşmasına da değinerek, “12 saat konuştu peki ne konuştu? Allah aşkına ne dedin? Bırakın 12 saati CHP muhalefette 9 yıldır konuşuyor. Peki Allah aşkına bu güne kadar ne dedi? Onlar konuşacak biz yapacağız. Biz bu yola aynı şekilde devam edeceğiz” dedi. Erdoğan daha sonra AK Parti Siyaset Akademisi’nde başarı kazanan öğrencilere plaket verdi. Plaket töreninde Siyaset Akademisi Malatya Koordinatörü İdris Boztaş, Başbakan Erdoğan’a kuru kayısı hediye etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!