Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu bir ahlaki problem haline gelmiştir

Güncelleme Tarihi:

Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu bir ahlaki problem haline gelmiştir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 16:27

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, "Şu andan itibaren Kılıçdaroğlu, Türk siyaseti için bir siyasi problem olmanın ötesine geçmiş, bir ahlaki problem haline gelmiştir. Türkiye'nin köklü siyasi partilerinden biri olan CHP'nin başında olması da kuşkusuz büyük bir talihsizliktir"  dedi.

Haberin Devamı

Ömer Çelik, Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin,  "Uzlaşma komisyonu dağıtılmadan tartışma sürdürülebilirdi. CHP tarafından sabote edildi. Bundan sonra bir teklifte bulunacaklarsa, bu teklifi, hep beraber göreceğiz. Başkanlık sistemi de parlamenter sistem de meşru sistemlerdir. Önemli olan nasıl içeriklendirdiğinizdir. Madem başkanlık sistemine karşısınız, parlamenter sisteme ilişkin teklifinizi getirin demiştim, onu da yapmadılar. Biz yeni anayasayı konuşmak istiyoruz. Ama onlar ısrarla etiketleri çarpıştırmak istiyorlar. Siyasi açıdan kendine güvenen ortaya çıkabilirdi ama bu tartışmadan kaçtılar. Bizim takvimimiz kendi tutarlılığı içinde ilerlemektedir" dedi.

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu eleştiren sözlerine ilişkin açıklamada bulundu. Çelik şu ifadeleri kullandı: "Maalesef Türk siyasi tarihine büyük bir leke olarak geçmiş olan Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı’nın sayın Aile Bakanımıza dönük ifadeleri oldu.

Haberin Devamı

Bir hanımefendiye karşı kullandığı dil ilk başta bir sorumsuzluk ve özensizlik olarak değerlendirilebilirdi. Kendisine düzeltme fırsatı verildiği halde düzeltmedi. Arkasında durduğunu söyledi. Şu andan itibaren Kılıçdaroğlu, Türk siyaseti için bir siyasi problem olmanın ötesine geçmiş, bir ahlaki problem haline gelmiştir. Türkiye’nin köklü siyasi partilerinden biri olan CHP’nin başında olması da kuşkusuz büyük bir talihsizliktir. Türk siyasetinin seviyesini aşağıya çeken, konuşulması gereken ana meselelerinin konuşulması karşısında bir sabotaj unsuru olarak duran bir kişilik haline gelmiştir. Bir kere daha bu açıklamalarından dolayı Kılıçdaroğlu’nu kınıyoruz. Muhakkak kınanması gereken bu açıklamanın arkasında durarak CHP’de Kılıçdaroğlu ile aynı seviyeye savrulmuş oldu. Biz siyasette çeşitli polemikler, söylemler hatırlıyoruz ama en vahimi budur. Bu Türk siyasi tarihinde Kılıçdaroğlu ile beraber anılacak ve ayıplanacak bir tablodur."

"CHP TARAFINDAN SABOTE EDİLDİ" 

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin  Çelik, "Uzlaşma komisyonu dağıtılmadan tartışma sürdürülebilirdi. CHP tarafından sabote edildi. Bundan sonra bir teklifte bulunacaklarsa, bu teklifi, hep beraber göreceğiz. Başkanlık sistemi de parlamenter sistem de meşru sistemlerdir. Önemli olan nasıl içeriklendirdiğinizdir. Madem başkanlık sistemine karşısınız, parlamenter sisteme ilişkin teklifinizi getirin demiştim, onu da yapmadılar. Biz yeni anayasayı konuşmak istiyoruz. Ama onlar ısrarla etiketleri çarpıştırmak istiyorlar. Siyasi açıdan kendine güvenen ortaya çıkabilirdi ama bu tartışmadan kaçtılar. Bizim takvimimiz kendi tutarlılığı içinde ilerlemektedir" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!