Ölüye trafik cezası

Güncelleme Tarihi:

Ölüye trafik cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 16:27

İstanbul'da 820 bin trafik cezası ödeneksizlikten yollanamıyordu. Sonunda ödenek bulundu ve hafta başından itibaren ceza makbuzları postaya verildi. Tebligatların, araç sahiplerine ulaşmasıyla da karışıklıklar ve tepkiler su yüzüne çıktı. Bursa'da 10 ay önce ölen 51 yaşındaki Duran Demir'e, hiç kullanmadığı bir otomobille İstanbul’da aşırı hız yaptığı gerekçesiyle 92 YTL cezası kesildi. Olaya şaşıran Demir'in çocukları, "Tutanakta belirtilen aracın bizimle hiçbir alakası yok" dedi.

Haberin Devamı

Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde geçen yıl Şubat ayında yaşamını yitiren 51 yaşındaki Duran Demir'in evine postayla gelen trafik cezası, şaşkınlık yarattı. Tutanağa göre, ölümünden yaklaşık bir yıl sonra hiç kullanmadığı bir otomobille İstanbul’da aşırı hız yaptığı gerekçesiyle Demir'e 92 YTL para cezası gönderildi.

ÖLÜMDEN 10 AY SONRA CEZA GELDİ

Orhangazi ilçesinde oturan Duran Demir, geçen yıl 25 Şubat’ta yaşamını yitirdi. Babalarının cenazesini toprağa verdikten sonra acılarını yüreklerine basan Uğur ve Cengiz Demir kardeşler, geçen hafta posta yoluyla evlerine gelen ceza tutanağını görünce şaşkına döndü. Duran Demir adına kesilen ceza tutanağındaki 34 TJ 1481 plakalı Renault marka otomobili tanımadıklarını belirten Demir kardeşler, cezanın babalarının ölümünden yaklaşık 10 ay sonra 4 Aralık 2005 tarihinde kesilmesine ise bir anlam veremedi. İstanbul’da kesilen cezanın 92 YTL olduğunu belirten Uğur Duran, “Bu ceza babam öldükten 10 ay sonra kesilmiş. Tutanakta belirtilen aracın ise bizimle hiçbir alakası yok. Nasıl oluyor da babam öldükten sonra radara yakalanabiliyor. Buna bir anlam veremiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tutanakta bir yanlışlık olduğunu belirten Uğur Duran, hatanın düzeltilmesi için 92 YTL’lik ceza makbuzu ile vergi dairesine başvuracağını da sözlerine ekledi.

40 MİLYON YTL CEZA YOLDA

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2 yıldan bu yana ödeneksizlik gerekçesiyle adreslere gönderemediği trafik ceza makbuzlarını postaya yollamaya başladı. Trafik kurallarına uymadıkları belirlenen 820 bin araç sürücüsüne 2004 ve 2005 yıllarında yaklaşık 40 milyon YTL'lik trafik cezası yazılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!