Ölüm yoluna kredi müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Ölüm yoluna kredi müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2001 00:00

Haberin Devamı

Antalya-Alanya karayolunun ilk bölümünde kullanılmak için aranan 35 trilyonluk dış krediyi Bayındırlık Bakanlığı Avrupa'dan buldu.

OLUMLU GİRİŞİM

Kamuoyunda adı ‘‘Ölüm Yolu’’na çıkan ve pek çok can alan Antalya-Alanya karayolunun yapımı için dış kredi arayışları son aşamaya geldi. Yolun büyük bir bölümünün bu yıl sonuna kadar hizmete açılması için yoğun bir çalışma başlatıldı. Bu arada proje için 50 milyon dolarlık dış kredinin temin edilmek üzere olduğu yetkililerce ifade edildi.

YARISINA YETECEK

Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, 145 kilometrelik yolun tamamının bitirilmesi için 100 milyon dolar (65-70 trilyon lira) gerekli olduğunu söyledi. Vali Dokuzoğlu, ilk bölüm için gerekli olan 50 milyon doların Bayındırlık Bakanlığı tarafından Avrupa'dan bulunduğunu ve kısa süre sonra kente geleceğini söyledi.

1. ÖNCELİKLİ YOL

Alanya-Antalya karoyulunu Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın ‘‘1'nci Öncelikli Yol’’ olarak gördüğünü vurgulayan Antalya Valisi, şunları söyledi: ‘‘Yolun tamamını 2002 yılı sonunda hizmete açmış olacağız. Eğer krediler zamanında gelirse ölüm yolu lafı ortadan kalkacak.’’

Antalya, ilginç görüntülere sahne oluyor. Antalya-Alanya karayolunda başıboş atlar yarışıyor. Trafik akışını tehlikeye düşüren atlar, olası tehlikelerin habercisi oluyor. Dünya kentine yakışmayan bu tehlikeyi DHA muhabirleri bir saat arayla fotoğrafladı. Otobandaki tehlike, bir kamyonun çarparak atın telef olması sonucu kendiliğinden geldi.

Fotoğraflar:İbrahim OKUMAMIŞ-Yüksel ÇAKIROĞLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!