Ölüm üçgeninde kelepçeli infaz

Güncelleme Tarihi:

Ölüm üçgeninde kelepçeli infaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mafya babası Abdullah Sülük'ün amcasının oğlu gözleri bantlı, elleri kelepçeli şekilde öldürüldü.

Kürt kökenli işadamı Behçet Cantürk başta olmak üzere, çok sayıda kişinin faili meçhul cinayetlere kurban gittiği Sapanca-Adapazarı-Düzce arasındaki ölüm üçgeni, şimdi de mafya infazına sahne oldu. Kimliği belirsiz kişilerce başına ve kalbine sıkılan 3 kurşunla öldürülen 37 yaşındaki Süleyman Sülük'ün cesedi TEM yakınında bulundu. İhbar üzerine dün sabah TEM yolunun Akyazı Horozlar kesimine giden jandarma, elleri kelepçeli ve gözleri bandajlı bir kişinin cesediyle karşılaştı. TEM üzerindeki izlerden, İstanbul'dan Ankara yönüne giden bir aracın sert fren yaptığı belirlenirken, kimliği meçhul kişilerin araçtan indirdikleri kurbanlarını köprü altına götürerek infazı gerçekleştirdikleri saptandı.

Önce cüzdan bulundu

Öldürülen kişinin kimliğini belirleme çalışmasını sürdüren güvenlik güçleri, 3 gün önce çevrede bulunan bir cüzdandan yola çıkarak sonuca ulaştı. Akyazı'nın Kazancı Köyü'nde oturan 44 yaşındaki Sadık Göksu'nun, TEM yolunda bulup Akyazı Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ettiği, içinde çok sayıda çek bulunan cüzdan incelemeye alındı. Cesedin, cüzdandan çıkan Süleyman Sülük adına düzenlenen kimlik ve ehliyetteki fotoğrafa benzediği görüldü. Cüzdandan çıkan çekleri kesen ve Malatya'da kayısı ticaretiyle uğraşan Ramazan En ile temasa geçen güvenlik güçleri, Süleyman Sülük'ün adresini saptadı. Ailesi, Sülük'ün 3 gün önce evden ayrıldığını söyledi. Akyazı'ya gelen yakınları cesedi teşhis etti.

Ölüm Makinesi’nin yakını

Ölüm üçgeninde cinayete kurban giden Süleyman Sülük'ün, İstanbul'da bir süre önce Kadıköy Adliyesi'ni basan ‘Ölüm Makinesi’ Abdullah Sülük'ün amcasının oğlu olduğu belirtildi. Güvenlik güçleri Süleyman Sülük'ün, ilk aşamada mafya hesaplaşmasına kurban gittiği olasılığı üzerinde durdu. Ancak Doğaner Şahin adındaki kişinin Sülük'ün ailesine telefon ederek cinayeti kendisinin işlediğini söylediği ileri sürüldü. Güvenlik güçleri katilleri yakalamak için operasyonlara başladı.

Hep aynı bölge

Yeraltı dünyasından Liceli işadamı Behçet Cantürk ve şoförü Recep Kuzucu, 15 Ocak 1994'te Sapanca yakınlarında öldürüldü.

Mafya babası Enis Karaduman, 25 Ocak 1994 tarihinde, Hendek'te öldürüldü.

Behçet Cantürk'ün yakını müteahhit Fevzi Aslan ile kardeşi Şahin Aslan, 94'ün mart ayında İstanbul'da silah zoruyla kaçırıldı. Kardeşlerin cesetleri, 2 gün sonra Hendek turnikeleri yakınında bulundu.

Kürt kökenli işadamı Yüksekovalı Savaş Buldan ile akrabaları Adnan Yıldırım ve Hacı Koray, 3 Haziran 1994 tarihinde Yeşilköy'deki Çınar Otel önünden kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Buldan, Yıldırım ve Koray'ın cesetleri Bolu'nun Yığılca İlçesi'ne bağlı Karakuş Köyü yakınında bulundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!