Ölüm şalterini dozer indirdi

Güncelleme Tarihi:

Ölüm şalterini dozer indirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kazı sırasında dozer elektrik tellerini koparınca evdeki TV patladı ve yangın çıktı. İkisi çocuk 3 kişi yanarak canverirken 10 günlük bebek sağ kurtuldu.

ALİBEYKÖY'de dün akşam, inşaat kazısı yapan dozer kepçesinin elektrik tellerini koparması sonucu açık televizyonun patlaması bir faciaya neden oldu. Zeynep Akkuş ile 5 yaşındaki oğlu Deniz ve komşuları lise öğrencisi Esma Asma yanarak can verdi. Akkuş'un 10 günlük kızı Helin ise bir mucize eseri kurtuldu.

Güzeltepe Mahallesi, Ender Sokak'ta müteahhit Hüseyin Yeter'in inşaat için kazı çalışmalar sürerken, dozerin kepçesi elektrik hattını kopardı. Bu sırada 36 numaralı dört katlı binanın elektrik kofrası kontak yaptı. Zincirleme arıza ise binanın en üst katında yaşayan iki çocuklu Akkuş ailesinin oturma odasındaki televizyonu bir bomba gibi patlattı.

OKSİJEN VERİLDİ

Patlama sonrası çıkan yangında 30 yaşındaki anne Zeynep Akkuş ve 5 yaşındaki oğlu Deniz yanarak can verdi. Ziyaret için gelen komşuları Mecidiyeköy Yunus Emre Süper Lisesi İkinci Sınıf Öğrencisi Esma Asma da anne-oğulun kaderini paylaştı.

Facia sırasında bir de mucize yaşandı. Zeynep Akkuş'un 10 gün önce dünyaya getirdiği Helin mahalleli tarafından alevler arasında kurtarıldı. Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan bebeğin sağlık durumunun çok iyi olduğu belirtildi. İhmali ile üç kişinin ölümüne neden olduğu ileri sürülen ve kimliği henüz belirlenemeyen dozer ustası ise yangından sonra kaçarak kayıplara karıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!