Ölü nişanlıdan hamile kalacak

Güncelleme Tarihi:

Ölü nişanlıdan hamile kalacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2005 01:35

Tayvan’da bir kadın, kazada kaybettiği 12 yıllık asker nişanlısının naaşından alınan spermlerinden hamile kalacak. Nişanlının, ölümünden 57 saat sonra spermleri alındı.

TAYVAN’da 7 Eylül’de bir mühimmat deposunda kaza meydana geldi ve üç asker öldü. Üç askerden biri olan Sun Chi-hsiang ile 12 yıldır birlikte olan asker nişanlısı Lee Hsing-yu, başsağlığı ziyaretinde bulunan Savunma Bakanı Lee Jye’ye, ‘Ben ondan hamile kalmak istiyorum’ talebinde bulundu. Bunun üzerine bakan, ölen askerden sperm örneği alınması talimatı verdi. Askerin ölümünün üzerinden 57 saat geçtikten sonra Savunma Bakanlığı’nın emriyle operasyon yapılarak spermleri alındı.

YASAL ENGEL ÇIKTI

Ancak gözü yaşlı kadının ölen nişanlısından hamile kalma hevesi yasal engele takıldı. Tayvan’da ölü birisinin spermlerinden hamile kalmak yasal değil. Lee Hsing-yu ya bu yasanın değişmesini bekleyecek, ya da spermleri alarak başka bir ülkeye gidecek ve orada yapay döllenme operasyonu yaptıracak.

UZMANLAR UMUTSUZ

Ancak Tayvan basınında çıkan haberlere göre Tayvanlı uzmanlar, spermlerin bir insan öldükten 24 saat sonra öldüğünü söylüyorlar. Ulusal Tayvan Üniversitesi Hastanesi’nden bir suni döllenme uzmanı, ölen kişinin sperminin ölümden 57 saat sonra alınmış olduğu düşünülünce üretkenlik gücünün sıfıra ineceğini belirtti.

Türk Profesör: Sperm 2-3 saat sonra ölür


İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Doğum Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sezai Şahmay, bir erkeğin ölümünden 2-3 saat sonra spermlerin öldüğünü belirterek, ‘Spermlerin yaşaması vücut sıcaklığına bağlı. Normal bir ölümde vücut sıcaklığı 2-3 saat içerisinde tamamen yok olur. Bu süre zarfında da spermler alınıp kullanılabilir. Bu durum donarak ölen bir kişide farklılık gösterir. Donarak ölen kişinin vücut sıcaklığı sıfırlandığı için ölümle birlikte spermler de ölür’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!