Ölü kocasından çocuk doğuracak

Güncelleme Tarihi:

Ölü kocasından çocuk doğuracak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyada ilk kez 30 yaşındaki bir kadın, ölümünden 24 saat sonra kocasından alınıp dondurulan sperm ile hamile kaldı.

Bu ilginç olay, ABD'de yaşandı ve büyük gürültü kopardı. Gaby Vernoff adlı genç kadın büyük bir aşkla evli olduğu 35 yaşındaki eşi Bruce Vernoff'un alerjik reaksiyondan ölmesi üzerine spermlerinin dondurulmasını istedi. Kaliforniyalı üroloji uzmanı Cappy Rothman ve ekibi, ölümden 24 saat sonra Vernoff'un spermlerini alarak dondurdu.

Tıp literatürüne geçti

İngiltere'de yayınlanan New Scientist Dergisi'nde ‘‘Mezardan beşiğe’’ başlığı altında yer alan habere göre, ilk kez ölü bir adamdan sperm alarak donduran Dr. Cappy Rothman ve ekibi, aradan 15 ay geçtikten sonra Los Angeles'te Century City Hastanesi'nde genç kadının rahmine döllenmiş yumurtayı yerleştirdiler. Şimdi bir aylık hamile olan Gaby Vernoff böylece ‘‘bir erkeğin öldükten sonra alınmış spermlerinden’’ hamile kalarak tıp literatürüne geçti.

Acıyı dindiriyor

Dr. Rothman, New Scientist'e verdiği demeçte, yeni uygulamanın insanlara umut verdiği ve çok sevdiği birini aniden yitiren birinin acısını dindirdiğini söyledi. Ancak tıp çevreleri ölmüş bir adamın sperminin kullanılmasının büyük tartışmalara yol açabileceği görüşünde birleşiyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!