Ölmeden önce çekilen son fotoğrafı Cannes’da

Güncelleme Tarihi:

Ölmeden önce çekilen son fotoğrafı Cannes’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 11:25

Dünyanın en büyük uluslararası film festivali olarak kabul edilen Cannes Film Festivali’nin 64’üncüsü bugün başlıyor. Festivalin son gün sürprizlerinden biri de Prenses Diana’nın öldüğü Paris’teki kazayla ilgili görüntülerin yer aldığı bir film.

Galler Prensesi Diana’nın son dakikalarını gösteren bir fotoğraf, Cannes Film Festivali’nde gösterilecek ‘Unlawful Killing’ (Hukuksuz Cinayet) adlı belgeselde ilk kez yayınlanacak. 1997 yılında sevgilisi Dodi El Fayed ile birlikte şöförleri Henri Paul’un kullandığı araçla Paris’te trafik kazası geçiren Prenses Diana, doktorların büyük çabasına rağmen hayatını kaybetmişti.
Kazanın meydana geldiği tünele ulaşan paparazziler Diana’nın son fotoğrafını çekti ancak fotoğraf, hukuki kısıtlamalar nedeniyle daha önce yayınlanamadı. Medyada kazanın saray tarafından planlanmış bir cinayet olduğu iddiaları sıkça yer alsa da olayın ayrıntıları hiçbir zaman netlik kazanamadı.

İngiltere’de gösterilmeyecek

Kazanın üzerinden yaklaşık 13 yıl geçti ve bugün Lady Diana’nın ölümü üzerindeki spekülasyonlar bir belgeselle yeniden gündemde. İngiliz makamları filmin 87 sahnesini sansürlemek istediği için Cannes Film Festivali’nde Cuma günü gösterilecek olan filmin yönetmeni Kevin Allen. Bazı çevrelerin büyük tepkisinin çeken yapıma maddi destek veren kişi ise kazada hayatını kaybeden Dodi El Fayed’in babası Muhammed El Fayed. Kate ve William’ın medyada geniş yer bulan düğünleri nedeniyle hakkında ‘şeker komasına giren İngiliz halkına insülün etkisi yaratacak’ yorumları yapılan 90 dakikalık film, İngiltere’de gösterime girmeyecek.

Carla gelmiyor

Cannes’da kendisi hakkında ‘Fetih/La Conquette’ filmi çevrilen Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Woody Allen’ın ‘Midnight in Paris/ Paris’te gece yarısı’ filminde küçük bir rol alan ikiz bebek beklediği için kırmızı halıda boy göstermeyecekleri söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!