Olimpos'ta otomobiller denize sürüklendi

Güncelleme Tarihi:

Olimposta otomobiller denize sürüklendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2009 09:15

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Beşikçi köyü ile Olimpos tatil beldesinde meydana gelen sel yüzünden bazı seralar ve evleri su bastı, otomobiller denize sürüklendi.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER - WEB TV  

OLİMPOS'TA OTOMOBİLLER DENİZE SÜRÜKLENDİ

Antalya'nın Kumluca İlçesi ve çevresinde sabaha karşı şiddetli yağışla oluşan sellerden Beşikçi Köyü'nün yanı sıra, turizm beldesi Olympos da büyük zarar gördü. Saat 02.00- 03.00 sıralarında Olympos'ta bungalov evlerle, marketler ve yine ağaçtan inşa edilen çok sayıda dükkanı sel sularıyla yıkıldı. Pansiyonların önünde 70'in üzerinde otomobil ve traktör denize sürüklendi. Aralında turistlerin de bulunduğu çk sayıda kişi Olympos Plajı'na gelerek, denizde otomobilini ve traktörünü aradı.

Felketi yaşayanlar, saat 02.00- 03.00 arasında yağmurun sağanak şekilde yağmaya başladığını, biranda her taraf sellein kapladığını, kimsenin saat 05.00'e kadar evlerinden çıkamadığını söyledi. Dışarı çıktıklarında ağaçtan yapılan çok sayıda ev ve dükkanın yerinde olmadığını gördüklerini anlatan felaketzedeler, sürüklenen otomobillerin dere yatağında ve denizde üst üste yığıldığını gördüklerini anlattı.

Bölgeye gelen iş makineleri ve kurtarma araçlarıyla mahsur kalanlar kurtarılrken, bir çok kişi de otomoillerini ve ciplerini güvenli bölgelere götürdü. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir helikopter ise kıyı boyunca uçarak, bölgede keşif yaptı.

Haberin Devamı

4 KİŞİ KAYIP İDDİASI

Görgü tanıkları, bir tur şirketine ait minibüste akşam 4 kişinin uyuduğunu, selden sonra minibüsün yerinde olmadığını, 4 kişiden de haber alınamadığını ileri sürdü. Ancak bu kişilerin sel gelmeden bölgeden ayrılmış olabileceği de değerlendirildi.

AKUT Akdeniz Temsilcisi Yılmaz Sevgül, bölgeye 5 kişilik ekip gönderdiklerini belirterek, 10 kişilik ekibin de hazır halde beklediğini söyledi. Sevgül, “Selde her şey 1- 2 saat içerisinde olup bitmiş. Biz geldiğimizde felaket bitmişti. Bildiğimiz kadarıyla can kaybı yok, ekiplerimiz selden yıkılan alanlarda arama çalışmaları yapıyor. Tahminimiz 70'in üzerinde otomobil ve traktör denize sürüklendiği. Bu otomobillerden yalnızca birkaçı denizin içerisinde görülebiliyor. Bazıları dere yatağında, bazıları ise hiç görülmüyor” diye konuştu.

Turizmci Kadir Kaya, yalnızca ağaç evleri değil, diğer tesisleri de selin bastığını, belediyelerin ve resmi kurumların iş makinelerinin, seviyesi düşen derenin yeniden taşması ihtimaline karşı, dere kenarlarına bent yaptığını belirtti. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de sel haberi üzerine bölgeye giderek incelemelere başladı.

VALİ YÜKSEL'DEN AÇIKLAMA

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Kumluca'da sel bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, can kaybı olmadığını söyledi. Vali Yüksel, Devlet Su İşleri, Köye Hizmet Götürme Birliği ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda aracın bölgeye sevk edilerek kurtarma çalışmalarının başlatıldığını, Tarım İl Müdürlüğü ile Bayındırlık İl Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü söyedi.

Bölgeye 8 saat içerisinde metrekareye 130.8 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Saatte 55 kilometre hızla esen rüzgada yıkılan ağaçların sel sularıyla sürüklenip menfezleri tıkamasının baskınlara neden olduğunu söyleyen Vali Yüksel, Antalya- Kumluca karayolunda da 3 noktada sel sularından ulaşımın kısmen durduğunu anlattı.

Vali Yüksel, Beşikçi Köyü'ndeki sel baskınında 50 evin giriş katlarının sular altında kaldığını toplam 3 bin dekarlık alana sahip 500 seranın da selden zarar gördüğünü kaydetti. Beykonak'ta yoğun yağmur nedeniyle 80. Yıl İlköğretim Okulu ile Sevim Öner İlköğretim Okulu'nun giriş katının sular altında kaldığını kaydeden Yüksel, “Bu okullarda öğretime bir gün ara verildi” dedi.

Turistik önemi bulunan Olympos'da da zararın büyük olduğunu anlatan Vali Yüksel, helikopterle yaptıkları incelemede araçların dere yataklarına sürüklendiğini, evlerin alt katlarını sel sularının bastığını anlattı.

Bu arada bölgede sabah saatlerinde kesilen yğışın yeniden başlayabileceğini söyleyen yetkililer, tüm birimlerin teyakkuzda olduğunu ve halkın uyarıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!