Öldürüp parfümünü içtiler

Güncelleme Tarihi:

Öldürüp parfümünü içtiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2006 00:00

Bir konfeksiyon mağazasında tezgáhtar olarak çalışan 25 yaşındaki Ayşe Akkuzu, çantasındaki 17 YTL ve cep telefonunu gasp etmeye çalışanlara direnince canından oldu.

Daha önce 13 gasp suçu işlediği belirlenen Birol A. yakalandı. Birol A. ve yanındaki arkadaşlarının genç kızın çantasındaki parfümleri içerek sarhoş olduğu bildirildi.

ANKARA’da Yenimahalle Çarşı Caddesi’ndeki bir konfeksiyon atölyesinde tezgáhtar olarak çalışan 25 yaşındaki Ayşe Akkuzu, beş gün önce saat 19.00 sıralarında işyerinden Şentepe’de bulunan evine gitmek üzere çıktı. Bu sırada genç kızın önünü kesen Birol A. (18), Akkuzu’yu bıçakla tehdit ederek, çantasını ve cep telefonunu vermesini istedi.

YERDE SÜRÜKLEDİ
/images/100/0x0/55eab425f018fbb8f8915d70


İçinde 17 YTL bulunan çantasını ve cep telefonunu vermek istemeyen Akkuzu, çığlık atınca, Birol A. genç kızı önce sokak ortasında yerlerde sürükledi, daha sonra da kasığından bıçakladı. Birol A. ve olay anında yanında bulunduğu iddia edilen 4 kişi, genç kızın cep telefonunu da gasp ederek kayıplara karıştı. Kanlar içinde yere yığılan genç kız, çevrede bulunanlar tarafından Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Akkuzu, yapılan tüm müdahalelere rağmen önceki gün hayatını kaybetti.

Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği dedektifleri, Birol A. ve yanında bulunduğu iddia edilen M.T. (15), M.Ç. (16), T.Ç.(14) ve F.Ö’nün (15) kimliklerini kısa sürede tespit etti. Saklandıkları inşaatta ele geçirilen zanlılardan dördü, yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Genç kızı bıçaklayan Birol A. ise gözaltına alındı.

PARFÜMÜ İÇMİŞLER

Akkuzu’nun cep telefonunu bir telefon mağazasına sattıkları belirlenen gaspçıların çantada bulunan iki ayrı şişedeki doldurma parfümleri içtikleri ortaya çıktı. Emniyetteki ifadesinde susma hakkını kullandığı öğrenilen Birol A’nın, daha önce 13 gasp yaptığı kaydedildi. Birol A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer zanlıların sorgularının sürdüğü bildirildi.

O eşkiyaları bize versinler

Ayşe Akkuzu’nun, kaporta tamirciliği yapan babası Durali Akkuzu, kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, Hürriyet’e şöyle konuştu:

"Evimizin geçimine birkaç kuruş katkıda bulunmak için çalışan kızımı gözünü kırpmadan öldüren bu eşkıyaları bize versinler. Onların cezasını biz verelim. Gelinlik hayali kurduğumuz kızımı 17 YTL için öldürdüler. Geride üç erkek evladımla baş başa kaldım. Olanlara halen inanamıyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!