Öldüren kış geliyor

Güncelleme Tarihi:

Öldüren kış geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Birdenbire bastıran soğuklar, Avrupa ülkelerinde can almaya devam ediyor. Rusya'dan İspanya'ya, İtalya'dan Almanya'ya kadar hemen hemen bütün Avrupa ülkeleri, karakışın hakimiyetine girdi. Balkan ülkelerinde de karakış tüm yaşamı olumsuz biçimde etkiliyor. Soğuk hava dalgasının yarından itibaren Türkiye'yi de etkisine alacağı, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği bildirildi. Marmara ve Ege bölgelerinde ise şiddetli fırtınanın etkisi sürecek.

RUSYA Evsizler donuyor

Rusya'nın başkenti Moskova'da geçen ay başından bu yana toplam 56 kişi soğuktan donarak öldü. Geçen hafta 11 kişinin daha donarak ölmesi sonucu ölü sayısı 56'ya yükselirken, geçen hafta içerisinde yaklaşık 200 kişinin donma tehlikesi geçirdiği belirtildi. Donarak ölüm vakalarının hemen tamamı, evsizler veya aşırı alkol alarak gece geç saatlerde sokakta sızanlardan oluşuyor. Belediye yetkilileri, halkı sık sık aşırı alkol aldıktan sonra gece sokakta yalnız kalmamaları konusunda uyarıyor. Moskova'da geçen hafta hava sıcaklığı eksi 12'ye kadar düşmüştü.

ALMANYA Otoyollar kapandı

Soğuk hava ve kar, Orta Avrupa'nın en gelişmiş ülkesi Almanya'da da yaşamı felç etti. Karayolları kar ve buz nedeniyle kapandı, birçok trafik kazası meydana geldi. Geçen hafta olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında 4 kişi yaşamını yitirdi.

POLONYA Ölü sayısı yükseliyor

Polonya'da soğuk hava ve kar yağışından ölenlerin sayısı 26'ya yükseldi.

Hava sıcaklığının yer yer eksi 15'e düştüğü Polonya'da, kar kalınlığı da bazı bölgelerde yarım metreye ulaştı. Soğuktan ölenlerin çoğunun kimsesiz insanlar olduğu kaydedildi.

KOSOVA Halk endişeli

Kosova'nın yüksek kesimlerine düşen ilk kar ve yaşamı olumsuz etkilemeye başlayan dondurucu soğuklar, barınma ve ısınma açısından zaten yetersiz şartlar altındaki halk arasında endişe yarattı. Yardım kurumları, kötü koşullardaki insanlara, battaniye, soba, yiyecek ve giyecek ulaştırıyor.

MACARİSTAN Köy yolları kapalı

Macaristan'da etkkili olan yoğun kar yağışı ve sıfırın altında seyreden hava sıcaklığı, can almaya başladı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde aşırı soğuklar nedeniyle 4 kişi öldü. Şiddetli tipi nedeniyle bazı köylere ulaşım sağlanamıyor. Kentlerde ise don nedeniyle trafik tıkanıklıkları ve kazalar görülüyor.

HIRVATİSTAN Fırtına felç etti

Hırvatistan'ın Adriyatik Denizi'ndeki en önemli limanı ve turizm merkezi Split'te, şiddetli fırtına etkili oluyor. Saatteki hızı, zaman zaman 120 kilometreyi bulan fırtına, özellikle deniz trafiğinin durmasına yol açıyor. Fırtına nedeniyle, Split limanındaki tekneler demir tarıyor.

İSPANYA Çiftçiler zor durumda

Karakıştan İspanya'nın kuzeyindeki dağlık bölgeler de nasibini aldı. Özellikle Sierra de Escudo bölgesinde etkili olan kar fırtınası ve dondurucu soğuklar, çok sayıda hayvanın telef olmasına neden oldu. Kötü hava koşulları nedeniyle, dağ köylerine ulaşım, hemen hemen imkánsız hale geldi.

Hayvanlar donarak öldü

İspanya'nın kuzey bölgelerinde etkili olan karakış, tarım kesimini kötü vurdu. Kar ve soğuğa tedbir yakalanan dağ köylerinde birçok büyük ve küçükbaş hayvan donarak öldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!