Öldürdüğü kişinin telefonunu kullanınca yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Öldürdüğü kişinin telefonunu kullanınca yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2009 14:17

İZMİR'in Buca İlçesi'nde taksi şoförü Mustafa Serinkul'un katil zanlısı M.K.'nın, olayın ardından taksicinin cep telefonundan arkadaşını arayıp para istediği ortaya çıktı. Namlusu değiştirilen kurusıkı tabancanın tutukluk yapması üzerine Serunkul'u, kalbine tornavida benzeri delici alet saplayarak öldürdüğü ileri sürülen M.K., adliyeye sevkedildi.

Geçen cumartesi saat 20.30 sıralarında 268 Sokak 10 numara önünde meydana gelen olayda, Orcaner Taksi Durağı'nda çalışan evli 2 çocuk babası 54 yaşındaki Mustafa Serinkul, saat 19.00'da telsizden taksisine müşteri aldığını ve Gümüldür'e gideceğini anons etti. Yaklaşık bir saat sonra Serinkul, ikinci kez telsizden anons ederek, yönetimindeki 35 T 5971 plakalı taksiyle, Gaziemir İlçesi'nde olduğunu söyledi. İkinci anonsun ardından bir daha kendisine ulaşılamayan Mustafa Serinkul'un cesedi, sanayi sitesi içerisinde bulundu. Bir elinde ekmek bıçağıyla taksinin yanında hareketsiz yatan Serinkul'un, kalbine aldığı yarayla öldürüldüğü belirlendi.

TAKSİLERDE SİYAH KURDELE

Adli Tıp Kurumu'ndaki otopside, kalbine saplanan tornovida benzeri delici bir aletle öldüğü saptanan Mustafa Serinkul, Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Serinkul'un meslektaşları da, taksilerine siyah kurdele bağlayıp, üzerinde, ‘Mustafa Serinkul, o bir taksi şoförüydü, düne kadar yaşıyordu, onu caniler öldürdü, bizi bu katillere savunmasız bırakanları kınıyoruz’ yazılı protesto yazılarıyla şehir turu atarak olayı protesto etmişlerdi.

TELEFON KAYDI ELE VERDİ

Olayın ardından soruşturmayı çok yönlü sürdüren polis, Mustafa Serinkul'un takside bulunan cep telefonundan en son aranan numaranın sahibinin kimliğini belirleyerek ifadesine başvurdu. Hat sahibinin kendisini bu numaradan en son arayan kişi olarak söylediği 58 yaşındaki M.K., gözaltına alındı.

Cinayeti kendisinin işlemediğini iddia eden Yeşilyurt semtinde çay ocağı işleten evli 4 çocuk babası M.K.'nin, otomobilinde namlusu değiştirilmiş kurusıkı tabanca bulundu. Cinayet sonrasında taksi içerisinde bulunan merminin balistik incelemesinde, M.K.'nin aracında bulunan tabancadan ateşlendiği ancak patlamadığı ortaya çıktı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Cinayetle ilgisinin bulunmadığını söyleyen M.K.'nin, ekonomik durumunun iyi olmadığı, bu nedenle de bir süre gezdiği taksinin taksimetresinin 226 TL ücret göstermesi üzerine Serinkul'la tartışmaya başladığı, tabancasının ateş almaması üzerine de eline geçirdiği tornavida benzeri delici aletle taksi şoförünü öldürdüğü saptandı. Zanlı işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!