Okulun İlk Günü bu görselle kutlandı! Peki ilk ara tatil ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Okulun İlk Günü bu görselle kutlandı Peki ilk ara tatil ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2019 09:32

Toplumun büyük bir kısmını ilgilendiren özel günlere mutlaka değinen Google, bu kez 'Okulun İlk Günü' için özel bir tasarım yayınladı. Okulun ilk günü için yayınladığı görselde okul zilini odağına alan Google, görsele tıklandığında ise 'Okulun İlk Günü' ile alakalı haberleri listeliyor. Peki, Okulun ilk günü ile birlikte birçok öğrenci ve velinin merak ettiği ilk ara tatiller ne zaman yapılacak? İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre o detaylar

Haberin Devamı

Öğrencilerin en büyük yardımcı kaynağı olan Google, Okulun İlk Günü başlığı ile hazırladığı doodle ile bu özel günü unutmadı. Okulun ilk günü itibariyle birçok öğrencinin gündemindeki bir diğer konu ise ara tatiller oldu. Bu yıl ilk kez yürürlüğe girecek olan ara tatiller, bakanlığın belirlediği tarihlerde gerçekleşecek. İşte, okulun ilk günü öğrenci ve bazı velilerin gündeminde yer alan o konu hakkında bazı bilgiler

OKULUN İLK GÜNÜNDE GÜNDEM ' ARA TATİL NE ZAMAN OLACAK?' SORUSU OLDU

Uzun bir tatilin ardından okul sıralarına dönen öğrenciler, şimdiden önümüzdeki ara tatillerin ne zaman olacağını sorgulamaya başladı. İşte, ara tatiller hakkında detaylı bilgiler;

İLK ARA TATİL 18 EYLÜL'DE 

Yeni sisteme göre 18 Eylül tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler, 18-22 Kasım tarihinde bir haftalık ara tatil yapacak. Okullar 25 Kasım tarihinde devam edecek.

Haberin Devamı

YARI YIL TATİLİ 20 OCAK'TA

Yarıyıl tatili, 20-31 Ocak tarih aralığında gerçekleşecek. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL 6-10 NİSAN'DA

Öğrenciler için 6-10 Nisan 2020'de ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

BAKAN SELÇUK'TAN OKULUN İLK GÜNÜ PAYLAŞIMI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019-2020 eğitim öğretim yılını kutladı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Selçuk, şunları kaydetti:

"Anadolu insanı üzüm bağlarının dinlendiği zamanı 'asmanın uykusu' gibi görür de yeniden sürgün verdiği zamana dünyanın en güzel söz sanatıyla 'asmalar uyanıyor' der. Okullarımız aynı böyle uykudaydı günlerdir. Bütün yaz onlarca okul gezdim. Çocukların varlığı, gülüşü, hareketi, sesi olmadan o koridorlar kuru bir dal gibi geldi hep gözüme. Bugün uyanıyor okullar. Her sınıf bir bağ, her sıra bir yaprak, her çocuğun gözü bir üzüm tanesi... Biz onları öyle göreceğiz, gözlerine öyle bakacağız hep beraber. Gündüz burada açacaklar, akşam evlerinde. Hayırlı uğurlu olsun uyanışımız, yeni eğitim öğretim yılımız."

Selçuk paylaşımında, Nevşehir'de gün doğumunda çektiği, asma yaprakları ve üzüm salkımlarının bulunduğu bir fotoğrafa da yer vererek, "Uyanan yaprakların olduğu yerde bereket var, gözümle gördüm." ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!