Kasım tatiline kaç gün kaldı? Okullar ne zaman kapanacak?

Güncelleme Tarihi:

Kasım tatiline kaç gün kaldı Okullar ne zaman kapanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2019 08:22

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019-2020 eğitim dönemi itibariyle başlattığı ara tatil uygulaması, ilk kez kasım ayında uygulanacak. Eylül'de okula başlayan farklı kademelerden milyonlarca öğrenci, kasım ayında planlanan ara tatilin tarihini sorguluyor. Peki, okullar ne zaman kapanacak? Ara tatil ne zaman? İşte, MEB'in açıkladığı ara tatil takvimi...

Haberin Devamı

18 milyon öğrenci, bu yıl ilk defa uygulanacak ara tatilin ne zaman olduğunu merak etmeye başladı. Yoğun sınav ve ders temposuna birkaç gün olsun ara vermek isteyen öğrenciler, ara tatile ilişkin detayları internette sorguluyor. Peki, ilk ara tatil ne zaman?

Yeni eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 17 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek. 20-31 Ocak 2020'deki yarı yıl tatilinin ardından ikinci dönem 3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak ve 19 Haziran 2020 Cuma tamamlanacak.

MEB'in açıklamasına göre; birinci dönem ara tatili 18-22 Kasım 2019'da, ikinci dönem ara tatili ise 6-10 Nisan 2020'de yapılacak.

"HER ÇOCUĞUN REHBERİ OLMAK GÖREVİMİZ"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğrenciler için hazırlanan bin 140 sorudan oluşan ölçme destek paketine ilişkin, "Yola çıkan her çocuğun yolculuğunu değerli kılmak, yolunu kısaltmak, rehberi olmak, ihtiyacını karşılamak bizim görevimiz. Ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarıyla yola devam eden çocuklarımızın verimliliğini artırmak da öyle." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Selçuk, sosyal medya hesaplarından, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ücretsiz düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarına giden öğrencilere kaynak desteği sağlamak için hazırlanan bin 140 soruluk ölçme destek paketine ilişkin paylaşımda bulundu.

Selçuk, şunları kaydetti:

"Başarı hikayelerinin kahramanlarından 'okuyacak kitabım, çalışacak test kitabım olmadığı için...' diye başlayan cümleler duyarız. Hikayenin devamında kendi çözüm yollarını bulurlar. Kimisi kütüphanelerde çalışır kimisi arkadaşının kitaplarıyla hazırlanır kimisi öğretmenlerinden destek alır ve bugüne ulaşır. Yola çıkan her çocuğun yolculuğunu değerli kılmak, yolunu kısaltmak, rehberi olmak, ihtiyacını karşılamak bizim görevimiz. Ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarıyla yola devam eden çocuklarımızın verimliliğini artırmak da öyle... Kurslara destek için ünitelere yönelik 5, 6 ve 7'nci sınıf seviyelerinde bin 140 sorudan oluşan ölçme destek paketi hazırladık."

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, ölçme destek paketine Bakanlığın internet adresindeki "bit.ly/2pShl4D" linkinden ulaşılabileceğini de bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!