Okullara ’paran yoksa su da yok’ tarifesi

Güncelleme Tarihi:

Okullara ’paran yoksa su da yok’ tarifesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2008 07:00

Konya Büyükşehir Belediyesi okullara "kontörlü su" uygulaması başlattı. Ödenek yokluğu çeken okullar, su alacak para bulamadığı için hastalık tehdidi altında ders yapıyor. Veliler ve eğitimciler uygula-madan son derece rahatsız olurken, Eğitim-İş Konya Şubesi Başkanı Veli Demir, "Sanki Sahra Çölü’ndeyiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

KONYA’da Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KOSKİ (Konya Kanalizasyon ve Su İdaresi) Genel Müdürlüğü’nün imzaladığı ortak bir protokol ile okullarda kontörlü su uygulamasına başlandı. Okullara kontörlü su sayaçları takıldı. Su sayacı takılan okul ödediği para miktarınca kontör alıp suyun okula akışını sağlayacak. Kontörü biten okul, yeniden ödeme yapmadan su alamayacak. Uygulamaya başlanan bu yeni sistem eğitimciler ve velilerin tepkilerine neden oldu.

CAMİYE SU BEDAVA

Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir, okullarda başlatılan kontörlü su uygulamasına tepkisini, "Camiye su bedava da, okullara niye yok?" diyerek gösterdi. Demir, "Sanki Sahra Çölü’ndeyiz gibi okullarda sularımız kesildi. Öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığını tehdit eden bu uygulamadan derhal vaçgeçilmeli. Okullara tek ödenek yok. Okul harcamaları için veliler yolunacak kaz olarak görülüyor. Bu çok yanlış. Bu konuda konuşmazsak, yarın elektrik, hatta önümüzdeki günlerde öğretmenlerin maaşını da siz ödeyin diyebilirler" dedi.

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise okulların KOSKİ’ye geçmişe dönük 4 milyon YTL’lik bir borcu bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

KÜRESEL ISINMA

"Küresel ısınma da gündeme gelince okullarda su tasarrufunu sağlayıp ücretlendirmenin en düşük seviyeden yapılması ve kaçak kullanımı önlemek için de kontörlü su uygulamasına geçtik. Merkezimizdeki 300’e yakın okulumuza kontörlü su sayaçları takıldı. Şu ana kadar suyu kesilen ve kontör ile su alamayan okulumuz yok. Liselerimizin bütçeleri var ve bu bütçeden karşılayabiliyorlar. İlköğretim okulları ise Özel İdare ve Bakanlık bütçeleri ile idare ediyor. Ayrıca Okul Aile Birlikleri de katkı sağlıyor."

KOSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ise konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!