Kayseri, Adana, Kahramanmaraş'ta okullar yarın (Perşembe) tatil edildi mi? 26 Aralık okullar nerelerde tatil?

Güncelleme Tarihi:

Kayseri, Adana, Kahramanmaraşta okullar yarın (Perşembe) tatil edildi mi 26 Aralık okullar nerelerde tatil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2019 22:15

Akdeniz Bölgesi ve bazı kesimlerde etkisini arttıran şiddetli sağanak ve kar yağışları nedeniyle eğitim ve öğretime bazı illerde bugün ara verildi. Ulaşımın da durma noktasına geldiği yerler için kaymakamlık, valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı bazı kentlerde perşembe günü de okulların tatil olduğunu duyurdu. Peki, Kayseri, Adana, Kahramanmaraş'ta okullar yarın tatil mi? 26 Aralık okullar nerelerde tatil? İşte, eğitim öğretime yarın ara verilen okulların listesi.

Haberin Devamı

Yurdun bazı bölgelerinde etkili olan kar ve sağanak yağışlar eğitim öğretimi olumsuz etkiledi. Çarşamba günü için birçok ilde okullar tatil olurken, akşam saatlerinde yeni bir açıklama daha geldi. Özellikle yağışın devam ettiği Kayseri, Kahramanmaraş ve Adana'da yaşayan öğrenci, öğretmen ve veliler yarın okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. Peki, yarın Kayseri'de okullar tatil mi nerelerde okullar tatil edildi? İşte, 26 Aralık tatil haberi.

KAYSERİ'DE OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

Kayseri'nin Sarız ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiği bildirildi.

Sarız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre yağışlı havanın 30 Aralık Pazartesi gününe kadar devam etmesinin tahmin edildiği, hava sıcaklığının ise en düşük sıfırın altında 3 olarak beklendiği öğrenildi.

ADANA'NIN 2 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Adana Valiliği, salı ve çarşamba günü etkili olan sağanağın ardından Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde bazı okulların yarın bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle öğrencilerin herhangi bir sorun yaşamaması için merkez Yüreğir ilçesindeki Farabi Anadolu Lisesi, Doğankent Anadolu Lisesi, Çamlıbel Şehit Kamil Yelmen Anadolu Lisesi, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu, Emine Özgüler Gürsü İmamhatip Ortaokulu, Tuğrulbey Ortaokulu, Aziz Sancar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Seyhan Rotary Anadolu Lisesi, Tahsilli Şehit Hulisi Emre Dilci Ortaokulu, Fevziye Çelik Ortaokulu ile Seyhan ilçesindeki Şakirpaşa Anadolu Lisesi, 125. Yıl Ortaokulu, Gülbahçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yarın bir gün süreyle tatil edildiğini bildirildi. Adı geçen okulların dışındaki diğer eğitim kurumlarında eğitim ve öğretimin devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ'TA EĞİTİM ÖĞRETİME ARA

Kahramanmaraş'ın Göksun, Çağlayancerit, Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Andırın ilçelerinde kar nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan yazılı açıklamada, bölgede yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın Göksun'un tamamında, Çağlayancerit'in Bozlar ve Helete Mahallesi hariç tüm okullarda, Andırın'da 4 mahallede, Onikişubat ilçesinde 7 mahallede ve Dulkadiroğlu ilçesinin Bertiz bölgesindeki 16 mahallede eğitime ara verildiği kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!